Premierul Greciei reacționează la măsurile Germaniei împotriva migrației: „Răspunsul nu poate fi anularea unilaterală a Schengen”

Premierul Greciei reacționează la măsurile Germaniei împotriva migrației: „Răspunsul nu poate fi anularea unilaterală a Schengen”
Foto: Hepta.ro / hepta photo agency / Claus Kiefer

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat joi că fluxurilor de migrație crescute nu li se poate răspunde prin anularea unilaterală a spațiului Schengen, relatează Reuters.

Premierul Greciei reacționează la măsurile Germaniei

Germania a anunțat, în această săptămână, că intenționează să introducă verificări mai aspre în toate vămile sale terestre, în ceea ce a descris drept o încercare de a combate migrația haotică.

Controalele vor începe pe 16 septembrie și vor dura șase luni.

„Răspunsul nu poate fi anularea unilaterală a Schengen și aruncarea mingii în terenul țărilor care se află la frontierele externe ale Europei”, a declarat premierul Greciei, într-un interviu pentru un post de radio elen.

Kyriakos Mitsotakis consideră că o soluție ar presupune „un compromis echitabil” între toate țările europene care acceptă nevoia de protejare a frontierelor externe ale Europei.

Ce a spus Victor Negrescu, pe B1 TV, despre situația din spațiul Schengen

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, a comentat decizia autorităților germane, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și s-a arătat de părere că „este tot mai dificil pentru noi să obținem acea unanimitate în Consiliu privind intrarea noastră în spațiul Schengen, în contextul acestor probleme generate de migrație”.

„Din păcate, tot apar astfel de situații, nu doar în cazul Germaniei, privind introducerea unor noi controale la frontieră, în contextul în care anul trecut am revizuit regulamentul Schengen și, astfel, începând cu anul acesta, statele membre pot introduce aceste controale periodic, cu o durată limitată la șase luni, în baza unor explicații foarte clare, pe care în cazul acesta Germania le-a furnizat. Știți foarte bine tensiunile politice în jurul acestei teme a migrației, din Germaniei”, a declarat Victor Negrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)