Premierul albanez ia peste picior italienii care aleg să-și facă vacanța în Albania din cauza prețurilor prea mari din țară: „La fel ca migranții”

Premierul albanez ia peste picior italienii care aleg să-și facă vacanța în Albania din cauza prețurilor prea mari din țară: „La fel ca migranții”
Prim-ministrul albanez Edi Rama Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Lev Radin

Premierul albanez, Edi Rama, își bate joc de această, așa zisă „invazie” pașnică a italienilor care preferă vacanțele din Albania din cauza prețurilor prea mari din Italia , comparând-o cu exodul albanezilor din 1990 în Italia.

Când au emigrat în Italia, în urmă cu peste 30 de ani, albanezii au fost închiși pe un stadion, în condiții precare

Într-o postare pe Instagram, premierul arată două fotografii celebre care ilustrează sosirea unei nave în portul Bari și comentează: „La fel ca migranții de pe Vlora”, nava care a ajuns la Bari în 1991, plină de migranți, scrie La Stampa, citată de Rador.

Imaginile postate de Rama sunt însoțite de emoji-uri cu o faţă zâmbitoare și o inimă și de comentariul în albaneză: „Și încă n-ai văzut nimic”.

sursă foto: Instagram

Cu 32 de ani în urmă, pe 8 august 1991, o navă cargo care transporta între 10.000 și 20.000 de imigranți albanezi a reușit să intre în portul Bari din Italia. Răspunsul guvernului italian a fost dur.

Majoritatea albanezilor au fost închiși pe un stadion în condiții precare. Autoritățile italiene au aruncat mâncare și apă migranților cu elicopterul. În câteva săptămâni, majoritatea migranților au fost deportați în Albania.

Modul dur în care au fost tratați migranții a fost criticat de organizațiile pentru drepturile omului și de Papă. Guvernul italian s-a apărat motivând că a vrut să descurajeze migrația ilegală din Albania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`