Premierul Ahmet Davutoglu: Turcia nu e un lagăr de concentrare unde rămân toți refugiații

Premierul Ahmet Davutoglu: Turcia nu e un lagăr de concentrare unde rămân toți refugiații
Foto: ndtv.com

Turcia vrea noi surse de finanțare de la Uniunea Europeană în schimbul opririi imigranților spre Europa, însă chiar și așa, să nu se aștepte ca Trucia să se transforme „într-un lagăr de concentrare” pentru refugiați, a declarat luni premierul turc Ahmet Davutoglu.

Europa, care se luptă cu cel mai mare val de imigranți de la cel de-al Doilea Război Mondial, este marioneta Turciei în care și-a pus speranța că va interveni pentru a opri afluxul de imigranți, relatează Reuters.

Atât președintele Turciei Tayyip Erdogan, cât și premierul Ahmet Davutoglu, nu vor să pară slabi în relația cu statele europene, spunând că au realizat adevărata valoare a Turciei în contextul crizei imigranților.

„Nu putem să acceptam un acord pe baza urmatoare: Dați-ne bani și ei râmân în Turcia. Turcia nu e un lagăr de concentrare”, a declarat Davutoglu.

Premierul a reiterat poziția Turciei și în cadrul unei întâlniri la Istanbul cu cancelarul german Angela Merkel.

„I-am spus lui Merkel. Nimeni nu trebuie să se aștepte de la Turcia să se transforme într-un lagăr de concentrare unde râmân toți refugiații”, a subliniat el, precizând că imigranția ilegală trebuie controlată, de aceea ar trebui create mecanisme comune.

Comisia Euopeană și Turcia au ajuns la un acord de principiul pentru oprirea afluxului de refugiați care a creat o adevărată criză în Europa. Ankara s-a angajat să-și consolideze protecția frontierelor în schimbul liberalizării regimului de vize pentru cetățenii turci și a unui ajutor financiar european de până la 3 miliarde de euro. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)