Premieră în UE: În 2015 s-au înregistrat mai multe decese decât nașteri. Cu toate acestea, populația a continuat să crească

Premieră în UE: În 2015 s-au înregistrat mai multe decese decât nașteri. Cu toate acestea, populația a continuat să crească
Foto: ec.europa.eu

Populația continentului european a crescut și a ajuns la 510 milioane de locuitori, asta deși, pentru prima dată, s-au înregistrat mai multe decese decât nașteri. Explicația pentru această contradicție stă în numărul mare de imigranți care au ajuns în Uniunea Europeană în 2015: aproximativ 1,9 milioane de oameni.

”În 2015, 5,1 milioane de nașteri au avut loc în Uniunea Europeană, în timp ce 5,2 milioane de persoane au murit. Acest lucru înseamnă că blocul comunitar a cunoscut pentru prima dată o variație naturală negativă a populației. (…) Variația demografică pozitivă corespunde în principal aportului soldului migratoriu”, care s-a ridicat anul trecut la 1,897 milioane de oameni”, a anunțat Eurostat.

Această cifră reprezintă diferența dintre numărul de persoane de naționalitate non-europeană care au ajuns în Europa și numărul celor care au plecat.
Eurostat mai relevă faptul că, la 1 ianuarie 2016, Uniunea Europeană avea o populație estimată de ”510,1 milioane de rezidenți, față de 508,3 milioane la 1 ianuarie 2015”.

Cele mai mari rate ale natalității s-au înregistrat în state precum Irlanda, Franța, Marea Britanie și Suedia. Țări în care sunt mai puține nașteri decât decese sunt Italia, Portugalia și Grecia. Totuși, populația s-a redus cel mai mult în statele din est – Bulgaria, Croația, Ungaria, România, Lituania și Letonia – din cauza ecartului dintre nașteri și decese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`