Premieră în Hubei, de la începutul epidemiei de Covid-19. Niciun caz nou raportat în provincia Hubei, cu excepția celor din orașul Wuhan

Premieră în Hubei, de la începutul epidemiei de Covid-19. Niciun caz nou raportat în provincia Hubei, cu excepția celor din orașul Wuhan
Foto: pixabay.com

Provincia Hubei din centrul Chinei, excluzând orașul reședință Wuhan, nu a raportat niciun nou caz de infecție cu coronavirus în ultimele 24 de ore, în ceea ce a fost o premieră de la izbucnirea epidemiei. Totuși, autoritățile încă se luptă să țină sub control situația în alte regiuni din țară.

Potrivit Bangkok Post, Wuhan, epicentrul epidemie, a anunțat alte 126 de noi cazuri de Covid-19, joi, dar acestea au fost singurele îmbolnăviri din toată provincia Hubei, spune comisia de sănătate publică din China, vineri.

În afara provinciei Hubei, au fost depistate încă 17 cazuri, astfel că numărul total de infecții diagnosticate în China continentală, joi, s-a ridicat la 143 – față de cele doar 139 anunțate cu o zi înainte, miercuri.

Din cele 17 cazuri, 16 au fost importate din afara Chinei – 11 au fost raportate în Gansu, patru în Beijing, respectiv unul singur în Shanghai.

În altă ordine de idei, 311 pasageri, care ajunseseră în orașul reședință al provinciei Gansu, Lanzhou, din Iran, au fost plasați în carantină, spune televiziunea de stat, joi seară.

Luna trecută, Gansu devenea prima pronvicie a Chinei care își scădea nivelul de alertă la 1, de la 3, scoțând în lumină lipsa noilor îmbolnăviri.

Cele patru cazuri din Beijing provind din Italia. Totuși, cum trendul din China pare să fi intrat pe o pantă descendentă, autoritățile chineze se tem de cazurile ce ar putea veni de peste granițe.

Autoritățile din Beijing, Shanghai și Guangdond au promis că vor plasa în carantină călătorii veniți din țările cel mai afectate de coronavirus, pe care China le-a și identificat, conform propriilor standarde: Coreea de Sud, Japonia și Italia.
Last month, Gansu became the first province to lower its emergency response measures from level I to level III, reflecting the lack of new infections.

Per total, numărul îmbolnăvirilor confirmate din China continentală a trecut de 80.000, iar bilanțul deceselor a depășit 3.000.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`