Povestea CUTREMURĂTOARE a unui traficant de ORGANE. Refugiații sirieni, principala ȚINTĂ. „Ce pot face? Sunt disperați și nu au nici un alt mijloc de a supraviețui”

Povestea CUTREMURĂTOARE a unui traficant de ORGANE. Refugiații sirieni, principala ȚINTĂ. „Ce pot face? Sunt disperați și nu au nici un alt mijloc de a supraviețui”

Jurnaliștii de la BBC au realizat un reportaj cutremurător cu un tânăr care se caracterizează a fi un vânzător de organe.

Abu Jaafar explică în reportajul amintit despre ceea ce face pentru a-și câștiga existența.

A lucrat ca gardian într-un pub, dar apoi s-a întâlnit cu un grup care se ocupa de organe, preferând să renunțe la primul loc de muncă pentru se axa pe așa ceva.

Misiunea lui este să găsească oameni disperați pentru a renunța la părți din corpul lor pentru bani, iar afluxul de refugiați din Siria în Liban a creat multe oportunități.

"Eu exploatez oameni", spune el.

Acesta spune că mulți dintre aceștia ar fi putut fi ușor uciși acasă, în Siria, iar renunțarea la un organ nu este nimic în comparație cu ororile pe care le-au experimentat deja.

Baza lui este o mică cafenea într-una din suburbiile aglomerate din sudul Beirutului, o clădire dărăpănată acoperită de o prelată din plastic.

De aici a aranjat vânzarea de organe de la aproximativ 30 de refugiați în ultimii trei ani.

"Ei de obicei cer rinichi, dar tot pot gasi si facilita alte organe", a spus acesta.

"O dată au cerut un ochi și am reușit să obțin un client care să-și vândă ochiul. Am făcut o fotografie a ochiului, iar apoi i-am dat-o clientului", a mai spus Abu Jaafar.

Străzile înguste în care operează sunt înghesuite de refugiați.

Printre cei mai disperați sunt palestinienii care au fost deja considerați refugiați în Siria și nu sunt eligibili să fie reînregistrați de agenția ONU pentru refugiați atunci când ajung în Liban. Locuiesc în lagăre supraaglomerate și primesc foarte puțin ajutor.

Aproape la fel de vulnerabili sunt cei care au sosit din Siria după 2015, când guvernul libanez a cerut ONU să oprească înregistrarea noilor refugiați.

"Cei care nu sunt înregistrați ca refugiați se luptă. Ce pot face? Sunt disperați și nu au nici un alt mijloc de a supraviețui, ci de a-și vinde organele", a declarat Abu Jaafar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`