Povestea bizară a celui care l-a atacat pe soțul lui Nancy Pelosi cu un ciocan. Voia să pună capăt corupției, îmbrăcat într-un costum de unicorn

Povestea bizară a celui care l-a atacat pe soțul lui Nancy Pelosi cu un ciocan. Voia să pună capăt corupției, îmbrăcat într-un costum de unicorn
sursă foto: captură YT

Bărbatul acuzat că l-a atacat cu ciocanul pe soțul fostei președintă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a mărturisit în lacrimi cum a pus la cale un complot bizar pentru a pune capăt corupției din SUA, după ce a fost absorbit de teoriile conspirației. David DePape, în vârstă de 43 de ani, a pledat nevinovat pentru două acuzații, inclusiv tentativa de răpire a unui oficial federal.

Dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoare pe viață

În mărturia sa care a durat mai bine de o oră, DePape a spus că transformarea sa politică a început pe când locuia într-un garaj fără toaletă sau duș și juca jocuri video ore în șir, arată BBC.

El a spus că, în timpul căutării informațiilor despre jocurile video, a devenit interesat de Gamergate, o campanie antifeministă care viza femei foarte cunoscute din lumea jocurilor de noroc și a devenit o tendință uriașă online începând cu 2014. A început să asculte comentatori de dreapta și să vizioneze videoclipurilor politice de pe YouTube.

El a spus că a formulat un „plan măreț” care presupunea atragerea „țintelor” către casa Pelosi. Numele de pe lista sa erau: cel al profesorului de la Universitatea din Michigan, Gayle Rubin, guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, Tom Hanks, congresmanului Adam Schiff, fostului vicepreședinte Mike Pence, fostului procuror general Bill Barr, senatorului Bernie Sanders și mega-donatorului liberal George Soros.

DePape a spus că ultima lui țintă ar fi fost fiul președintelui Joe Biden, Hunter, iar după ce și-ar fi făcut țintele să recunoască faptele de corupție, plănuia să-i ceară președintelui să-i ierte pe toți pe care îi considera „criminali”: „Este pur și simplu mai ușor să-i grațiem, ca să putem merge mai departe ca țară”, a spus el, plângând în tribunal.

Voia să îi ia un interviu lui Nancy Pelosi

DePape a spus că s-a dus la casa soților Pelosi în primele ore ale zilei de 28 octombrie anul trecut, sperând să vorbească cu Pelosi despre ceea ce credea că sunt teorii false ale implicării Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

El a spus că plănuise să poarte un costum gonflabil de unicorn și să posteze online interogatoriul ei. A fost arestat cu bandă adezivă asupra sa.

Foto: Hepta/Zuma Press / Ron Adar

Când a fost întrebat de ce l-a lovit pe Pelosi și încă de față cu un polițist, el a răspuns: „Am reacționat pentru că planul meu a fost practic distrus”. „Nu a fost niciodată țintă și îmi pare rău că a fost rănit”, a spus el.

Pelosi, în vârstă de 83 de ani, a spus că s-a trezit din cauza alarmei și că l-a găsit pe domnul DePape „stăt în prag”. Pelosi a petrecut șase zile în spital cu craniul fracturat și răni la braț și la mână.

Avocații apărării nu neagă că DePape l-a lovit pe Pelosi, dar susțin că acesta a fost motivat de credința sa în teoriile conspirației, mai degrabă decât de statutul doamnei Pelosi ca președinte al Camerei.

Deoarece acuzațiile implică agresiune asupra unui oficial federal, procurorii trebuie să dovedească că acțiunile domnului DePape au fost motivate de funcția în care a fost aleasă Nancy Pelosi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)