Portugalia se luptă din nou cu incendiile de vegetație pe fondul celui de-al treilea val de caniculă din acest an

Portugalia se luptă din nou cu incendiile de vegetație pe fondul celui de-al treilea val de caniculă din acest an
Incendiu de vegetație. Sursa foto: Pixabay

Pompierii din Portugalia se luptă să stăpânească incendiile de vegetație care au cuprins mii de hectare, pe fondul temperaturilor în creștere.

Cel puțin nouă pompieri au fost răniți în timpul luptei împotriva incendiilor

Aproximativ 800 de persoane au intervenit în cursul nopții de luni spre marți la un incendiu din apropierea orașului Odemira din sudul țării, iar peste 1.400 de persoane au fost nevoite să evacueze.

Temperaturi de peste 40 de grade Celsius sunt așteptate să lovească o mare parte din peninsula iberică în această săptămână.
Trei incendii majore care au pârjolit sute de hectare în Spania în weekend au fost ținute sub control, dar alertele meteorologice rămân în vigoare în mare parte din țară.

În Portugalia, luni, la Santarém s-a înregistrat o temperatură de 46,4C, cea mai ridicată temperatură din acest an până în prezent.
Incendiul de lângă Odemira a început sâmbătă și a fost răspândit spre sud, în interiorul colinar al Algarve, principala regiune turistică a Portugaliei, de vânturile puternice, conform BBC.

Până în prezent, incendiul a distrus aproximativ 6.700 de hectare de teren, în timp ce un total de 19 sate, patru unități de cazare turistică și un camping au fost evacuate.

Primarul orașului, Helder Guerreiro, a declarat că situația este „critică, dificilă și complexă”.
În centrul țării, alte incendii majore au dus la închiderea mai multor tronsoane de autostradă, inclusiv a unor porțiuni din autostrada A1 între Lisabona și Porto.

Șaisprezece avioane cu tunuri de apă au fost trimise pentru a sprijini eforturile de stingere a incendiilor în cele două zone.
Autoritățile au declarat peste 120 de municipalități din Portugalia ca fiind expuse unui risc maxim de incendii de vegetație.

În Spania, incendiile din apropierea orașelor de coastă din sud-vestul Cadiz și Huelva și din nordul regiunii Catalonia au pârjolit în total peste 1.000 de hectare sâmbătă și duminică.
Valul de caniculă din această săptămână va fi al treilea care va lovi peninsula iberică în această vară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)