Polonia vrea să adopte „Legea împotriva insectelor”, întrucât „Preferăm mâncarea poloneză normală, produsele poloneze”

Polonia vrea să adopte „Legea împotriva insectelor”, întrucât „Preferăm mâncarea poloneză normală, produsele poloneze”
Sursa Foto: Flickr.com

Polonia vrea să adopte „Legea împotriva insectelor” pe fondul campaniei recente a coaliției de guvernământ și a presei asociate acesteia, care susțin că dacă partidele de opoziție vor câștiga puterea la alegerile locale din acest an, vor încerca să restricționeze consumul tradițional de carne și să promoveze mâncarea din insecte.

Polonia impune ca produsele alimentare care conțin insecte să aibă un avertisment special

Eurocrații consideră hrană nouă „larve uscate de viermi de făină și greier pudră”, potrivit lui Janusz Kowalski, adjunct al ministrului Agriculturii, în timpul unei dezbateri în Parlament.

„De aceea noi, Polonia Unită [Solidarna Polska], am inițiat pregătirea unor reglementări legale, urmând exemplele Ungariei și Italiei, care vor oferi consumatorilor polonezi cunoștințe clare despre produsele alimentare care conțin așa-numiții aditivi din insecte. Noi, conservatorii, ca polonezi, preferăm cu siguranță mâncarea poloneză normală, carnea poloneză, produsele lactate poloneze”, a spus el, potrivit Notes From Poland.

Legea propusă de Ministrul polonez ar impune ca produsele care conțin insecte să aibă o etichetă „Atenție, acest produs alimentar conține proteine de insecte”.

În ianuarie 2023, Comisia Europeană a aprobat produsele fabricate din larve de viermi de făină și greieri de casă ca fiind sigure pentru consum: „Nimeni nu va fi obligat să mănânce insecte”.

Guvernul Italian va interzice utilizarea făinii fabricate din greieri, lăcuste, larve de insecte în pizza și paste. Italienii au decis ca acest tip de făină să fie expus separat pe rafturile magazinelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`