Polonia a reținut un cetățean ucrainean acuzat că a vrut să incendieze mai multe clădiri din oraşul Wroclaw în numele Rusiei

Polonia a reținut un cetățean ucrainean acuzat că a vrut să incendieze mai multe clădiri din oraşul Wroclaw în numele Rusiei
Sursa foto: Freepik.com

Polonia a reținut un bărbat care lucra pentru serviciile de informații ruse și care plănuia să comită acte de sabotaj, inclusiv incendierea „unor clădiri din oraşul Wroclaw (sud-vest), în apropierea unor elemente de infrastructură de importanţă strategică”.

Polonia crede că Moscova vrea să o destabilizeze

Un centru pentru aprovizionarea militară occidentală către Ucraina, Polonia spune că a devenit o țintă majoră a spionilor ruși, acuzând Moscova și aliatul său Belarus că încearcă să o destabilizeze.

„Agenția de Securitate Internă a primit informații că un cetățean ucrainean, care acționează în numele serviciilor secrete ruse, plănuia să incendieze instalațiile din Wroclaw care sunt situate în apropierea unor elemente ale infrastructurii importante din punct de vedere strategic”, au spus serviciile de securitate într-un comunicat.

Bărbatul a fost arestat pe 31 ianuarie, iar serviciile de securitate au spus că au găsit dovezi ale planurilor sale asupra persoanei sale și în bagajele sale.

El a fost pus în arest preventiv pentru trei luni și riscă până la 12 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`