Polițiști de frontieră unguri au fost arestați după ce au luat mită pentru a lăsa un camion să intre în România

Polițiști de frontieră unguri au fost arestați după ce au luat mită pentru a lăsa un camion să intre în România
Sursa foto: Captură Video

Doi polițiști de frontieră unguri au fost arestați după ce au cerut și primit mită în euro, forinți și lei pentru a lăsa un camion să intre în România, fără a avea probleme cu actele su încărcătura.

Au cerut mită pentru neregulile care nu existau

Doi polițiști unguri au fost arestați și sunt cercetați pentru că au cerut și acceptat mită, în octombrie 2022. Ei au oprit un camion cu numere de Germania care voia să treacă în România, iar după ce șoferul i-a dat actele polițistului, acesta i-a spus să tragă camionul deoparte. Mai mult, el zicea că a găsit nereguli în acte, astfel că va trebui să plătească circa 4.000 de euro, după care s-a răzgândit și a spus că „se poate rezolva și cu 1.500 de euro”, informează știrileprotv.

Persoanele din camion au insistat că nu există nereguli, au refuzat să plătească și au spus că au doar 500 de euro, dar polițistul s-ar fi mulțumit și cu suma aceea, dar oamenii au refuzat în continuare să plătească.

Au primit mită în forinți, lei și euro

Polițistul a spus că el și colegul său îi vor lăsa să treacă doar dacă plătesc, iar după ce i-a lasat să aștepte două ore, fără vreun motiv întemeiat, șoferul a plătit 300 de euro și 70.000 de forinți, bani de care polițistul nu a fost mulțumit, astfel că șoferul i-a mai dat 200 de lei.
După ce au plătit, camionul a putut intra în România, dar în registru nu au notat datele necesare ieșirii din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`