Polițiști concediați pentru că au lovit cu pumnii și picioarele un copil, în timpul arestului, în Marea Britanie

Polițiști concediați pentru că au lovit cu pumnii și picioarele un copil, în timpul arestului, în Marea Britanie
Ancheta a constatat că Zalesskiy l-a lovit cu pumnul cel puțin o dată, iar Ryan l-a lovit cu piciorul în zona gâtului și a capului și cu genunchiul în coapsă, sursă foto: captură YT

Doi ofițeri de poliție metropolitană din Londra au fost concediați pentru abateri deosebit de grave după ce o anchetă a dezvăluit că cei doi au lovit cu pumnii și picioarele un copil pe perioada arestului acestuia și au mințit în legătură cu incidentul.

Concedierile sunt cele mai recente dintr-un șir întreg de demiteri ale unor polițiști englezi găsiți vinovați de abateri grave

În cadrul audierii, agenții de poliție Alexei Zalesskiy și Conor Ryan au fost acuzați că au folosit forța asupra băiatului de 14 ani, care făcea parte dintr-un grup de tineri adunați în Finsbury Park, în nordul Londrei, în aprilie 2021.

În timpul încercărilor de a dispersa grupul, băiatul a devenit agitat pentru că a fost împins de poliție. El a început să strige la ofițeri și chiar l-a scuipat pe unul dintre aceștia, înainte de a fugi de polițiști, care l-au urmărit ulterior și l-au arestat pentru agresarea polițistului.

Băiatul a fost încătușat și arestat pentru agresiune asupra unui polițist și pentru infracțiunea de tulburare a ordinii publice. Băiatul nu a fost acuzat și nu au fost luate alte măsuri.

Ancheta a constatat că Zalesskiy l-a lovit cu pumnul cel puțin o dată, iar Ryan l-a lovit cu piciorul în zona gâtului și a capului și cu genunchiul în coapsă.

Concedierile sunt cele mai recente dintr-un șir întreg de demiteri ale unor polițiști englezi găsiți vinovați de abateri grave.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`