Poliția investighează o sectă din Kenya care promova moartea prin înfometare. Au fost exhumate 47 de cadavre

Poliția investighează o sectă din Kenya care promova moartea prin înfometare. Au fost exhumate 47 de cadavre

Experți criminaliști și detectivi de la Omucideri transportă cadavrele unor presupuși membri ai unui cult creștin care credeau că vor ajunge în rai dacă mor de foame, după ce rămășițele lor au fost exhumate din morminte din pădurea Shakahola din comitatul Kilifi, Kenya, la 22 aprilie 2023.

Liderul sectei le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru a se „întâlni cu Iisus”

Echipe de căutare îmbrăcate în salopete albe și echipate cu măști continuă să sape la fața locului în căutarea altor cadavre, a transmis un fotograf al AFP, aflat în apropiere de orașul de coastă Malindi. Mai multe cadavre fuseseră deja învelite în folii albe de plastic.

„Astăzi am exhumat încă 26 de cadavre, ceea ce face ca numărul total de cadavre din acel loc să ajungă la 47”, a declarat șeful serviciului de investigații criminale din Malindi, în estul Kenyei, Charles Kamau.

El a precizat că se continuă căutările nu doar pentru cadavre, ci și pentru supraviețuitori ai cultului. Poliția și-a lansat operațiunea după ce primele cadavre au fost descoperite săptămâna trecută.

Acum Biserica Internațională Buna Vestire este anchetată. Poliția l-a arestat deja pe liderul bisericii, Makenzie Nthenge, care le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru a se „întâlni cu Iisus”.

Nthenge s-a predat la poliție și a fost acuzat luna trecută, potrivit presei locale, după ce doi copii au murit de foame în custodia părinților lor. De atunci, el a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 700 de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`