Poliția a blocat Barcelona pentru arestarea lui Carles Puigdemont. Dat în urmărire de 7 ani, separatistul catalan a apărut subit, a ținut un discurs și a dispărut în mulțime

Poliția a blocat Barcelona pentru arestarea lui Carles Puigdemont. Dat în urmărire de 7 ani, separatistul catalan a apărut subit, a ținut un discurs și a dispărut în mulțime
Foto: Hepta - DPA Images / David Zorrakino

Poliția catalană a blocat Barcelona în încercarea de a-l prinde pe liderul separatist Carles Puigdemont, care a revenit în oraș pentru scurtă vreme, joi, pentru a se adresa susținătorilor săi, și apoi s-a făcut nevăzut, relatează Politico.

Poliția a blocat Barcelona și îl caută pe Carles Puigdemont

Autoritățile spaniole au instalat puncte de control la ieșirile din oraș și caută autovehiculul care l-ar putea transporta pe fostul președinte regional al Cataloniei, care este dat în urmărire din 2017.

La șapte ani de la momentul în care a fugit din Spania pentru a scăpa de arestare, Puigdemont a reapărut la Barcelona, joi, în fața sutelor de susținători adunați în zona parlamentului catalan. Apoi a dispărut.

Puigdemont își făcuse apariția pe o scenă de lângă Arcul de Triumf din Barcelona, iar susținătorii au format un scut uman în jurul său pentru a-l feri de autorități. Politicianul este vizat de un mandat de arestare, iar polițiștilor li s-a ordonat să îl rețină dacă îl văd.

„În ciuda tuturor eforturilor de a ne face rău, am venit astăzi aici pentru a le reaminti că încă suntem aici și nu trebuie să renunțăm. Catalonia liberă să trăiască!” a declarat Puigdemont în fața mulțimii.

Separatistul catalan a dispărut în mulțime

După ce și-a încheiat scurtul discurs, fostul președinte al regiunii a coborât de pe scenă și a părut să se îndrepte spre parlament. Apoi a dispărut brusc în mulțime și nu se regăsea printre parlamentarii care au intrat în clădire, care apoi a fost sigilată și înconjurată de ofițeri de poliție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`