Decizia de a interzice plimbările cu ponei pentru copii în parcurile pariziene a venit după protestele organizațiilor pentru drepturile animalelor și va intra în vigoare începând cu anul 2025. Mai multe campanii au scandat că aceste animale nu sunt bine tratate, mai ales când sunt considerate niște jucării, conform Agerpres.
Champ de Mars, Parc Monceau și Parc du Luxembourg sunt doar câteva dintre parcurile publice care atrăgeau copii mai ales în weekend și în vacanțe. Această acțiune a devenit o atracție populară, pentru că se practică de decenii întregi.
Organizațiile pentru drepturile animalelor au încercat de mult să interzică aceste practici, susținând că poneii sunt obligați să lucreze zile întregi și că nu au apă și fân proaspăt, fiind nevoiți să stea ore în șir în camioanele cu care sunt transportați.
„Poneii nu sunt jucării. Copiii nu învaţă nimic despre ei din aceste plimbări, nu se creează nici o legătură emoţională. Doar transformă poneii în obiecte de divertisment”, a spus activista Paris Animaux Zoopolis (PAZ), Amandine Sansivens.
PAZ a realizat o petiție de interzicere a plimbărilor cu ponei care a strâns peste 8.400 de semnături.
Acum 2 ani a fost introdus un grafic pentru bunăstarea poneilor, motiv pentru care luna trecută primăria a decis să elimine treptat licențele operatorilor.
Stephane Michaud, directorul AnimaPoney, susține că aceste animale lucrează doar în jur de 150 de zile pe an, potrivit aceleiași surse.
„Pentru copii este un răsfăţ. Le place contactul cu poneii”, a spus Celine Papouin, a cărei fiică stătea călare pe un ponei în Parcul Monceau. Localnicii care merg cu copiii la plimbări cu ponei au îndoieli cu privire la această interdicție.
În cazul în care această decizie va fi definitivată, primăria ar trebui să explice motivele, potrivit lui Meryem, în vârstă de 63 de ani, care își plimba nepoții pe ponei.
„Ce altceva va trebui să mai interzicem atunci? Călăria, poliţia călare, creşterea cailor de curse?”, s-a întrebat ea.