Platforma online unde românii pot raporta reacțiile adverse survenite în urma vaccinării împotriva COVID-19 a devenit funcțională

Platforma online unde românii pot raporta reacțiile adverse survenite în urma vaccinării împotriva COVID-19 a devenit funcțională
Sursa Foto: Hepta

Românii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 pot raporta eventualele reacții adverse,începând de luni, 28 decembrie,pe site-ulAgenției Natională a Medicamentuluiși a Dispozitivelor Medicale din România.

Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțatcă platformapentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19 a devenit funcțională.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19″, se arată în comunicat.
Fișa de raportare a reacțiilor adverse poate fi accesată AICI, în baza numărului de înregistrarea a adeverinței primită după vaccinare.
Modalitatea de raportare poate fi făcută atât online, cât și prin modalitățile clasice de raportare, adică completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență și Managementul Riscului.

Noi vaccinuri anti-COVID-19 vor sosi în România în 29 și 30 decembrie. Campania de vaccinare a debutat oficial duminică

La nivel național, campaniade vaccinare împotriva COVID-19 a debutat duminică, 27 decembrie. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistent medical generalist la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și totodată membră a echipei care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că până duminică la ora 18,numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuria ajuns la 960.Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.

Premierul Florin Cîțu a precizat căRomânia va beneficia inițial de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin.

„Ieri am primit primele 10.000 de doze de vaccin, și săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va beneficia inițial de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin. Primii pași din cadrul campaniei de vaccinare s-au desfășurat ireproșabil până acum și sunt sigur că această campanie se va derula foarte bine în continuare. Comisia Europeana are contracte încheiate cu încă alti cinci potențiali furnizori de vaccin. Alte vaccinuri vor fi disponibile după momentul aprobării”, spunea prim-ministrul, după startul oficial al campaniei de vaccinare în România.

Cu această ocazie, demnitarul a reiterat că vaccinarea este sigură și voluntară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`