Peste 900 de persoane au murit în urma trecerii taifunului Bopha în Filipine

Peste 900 de persoane au murit în urma trecerii taifunului Bopha în Filipine
Taifunul Bopha a făcut peste 900 de victime în urma trecerii prin Filipine. Sute de persoane sunt în continuare date dispărute, informează autoritățile, potrivit AFP.Trecerea taifunului din 4 decembrie a provocat...

Taifunul Bopha a făcut peste 900 de victime în urma trecerii prin Filipine. Sute de persoane sunt în continuare date dispărute, informează autoritățile, potrivit AFP.
Trecerea taifunului din 4 decembrie a provocat moartea a 902 persoane pe insula Mindanao (sud) şi aproape 2.000 de localităţi au fost distruse total sau parţial de inundaţii şi alunecări de teren.

În continuare sunt date dispărute 615 persoane, față de 880, numărul anunțat marți.

Echipele de salvare au găsit 300 de pescari, plecaţi pe mare înainte de sosirea taifunului din General Santos, principalul port de pescuit ton din ţară.

Aproximativ 80.000 de locuitori se află în continuare în refugii, instalate de cele mai multe ori în clădiri publice, după ce şi-au pierdut locuinţele.

Bopha este taifunul care a provocat cel mai mare număr de morţi în Filipine de la Washi, soldat cu 1.200 de victime în decembrie 2011, în marea lor majoritatea în nordul insulei Mindanao.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`