Peste 700 de persoane au murit în Filipine, în urma trecerii taifunului Bopha

Peste 700 de persoane au murit în Filipine, în urma trecerii taifunului Bopha
Taifunul Bopha, cel mai puternic care a afectat Filipine în acesta an, a provocat moartea a peste 700 de persoane, iar alte sute, în special pescari, încă sunt daţi dispăruţi, potrivit AFP.Bopha a traversat sudul...

Taifunul Bopha, cel mai puternic care a afectat Filipine în acesta an, a provocat moartea a peste 700 de persoane, iar alte sute, în special pescari, încă sunt daţi dispăruţi, potrivit AFP.
Bopha a traversat sudul arhipelagului în noaptea de marţi spre miercuri, săptămâna trecută şi a făcut cel puţin 714 victime, majoritatea în insula Mindanao.

Numărul persoanelor dispărute este de 880, a adăugat acesta, potrivit autorităţilor locale.

Dintre aceştia, 313  sunt pescari plecaţi pe mare înainte de a ajunge taifunul şi care nu s-au mai întors, din General Santos, principalul port de pescuit ton din ţară.

Taifunul a distrus peste 115.000 de locuinţe, iar 116.000 de persoane se află, în continuare în refugii, majoritatea aflate în clădiri publice.

Bopha este taifunul cel mai puternic care a afectat Filipinele de la Washi, cel care a provocat moartea a 1.200 de persoane în decembrie 2011, în special în nordul Mindanao.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`