Peste 40 de țări au cerut Curții Internaționale de la Haga să investigheze presupuse crime de război în Ucraina

Peste 40 de țări au cerut Curții Internaționale de la Haga să investigheze presupuse crime de război în Ucraina
Foto: Pixabay.

Un număr de 42 de țări au depus plângeri la Curtea Internațională de Justiție de la Haga. Acestea reclamând mai  multe crime de război comise de Federația Rusă.

Atrocitățile Rusiei, investigate de mai mulți experți internaționali

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției al Ucrainei, Denis Maliusca, în timpul emisiunii „UArazom”.

„42 de țări au depus deja cerere la Curtea Internațională de Justiție de la Haga. Investigarea crimelor de război la nivel internațional a început. Apelul acestor țări a făcut posibilă simplificarea și accelerarea procedurii pentru Ucraina”, a spus Ministerul Justiţiei.

În același timp, Maliusca a precizat că acum mai mulți experți adună dovezi ale crimelor invadatorilor ruși din Bucea, în regiunea Kiev. Potrivit acestuia, numărul crimelor de război ale invadatorilor este „exorbitant”, respectiv.

Criminalii vor fi duși în fața justiției

Ministrul justiției a subliniat faptul că Ucraina se confruntă cu mai multe probleme, iar „investigarea crimelor de război este prioritară”. În acest sens, țara vecină este sprijinită de comunitatea internațională.

„Cu o mare probabilitate, țările UE vor trimite și mai mulți experți militari, iar acest lucru va ajuta să facă față unei cantități uriașe de muncă.

Acum este asamblată o bază pentru a urmări fiecare unitate a rușilor separat pentru faptele lor și pentru ordinele relevante”, a subliniat ministrul Justiției.

Denis Maliusca a adăugat că nu trebuie să ne așteptăm la un rezultat rapid al anchetei, deoarece Federația Rusă nu își va extrăda armata, dar cu siguranță, criminalii vor fi aduși în fața justiției, pentru că „nu există un termen de prescripție pentru astfel de infracțiuni”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)