Peste 100 de morţi găsiţi într-un kibuţ agricol, Beeri. Bilanţul atacului Hamas creşte la 900 de morţi

Peste 100 de morţi găsiţi într-un kibuţ agricol, Beeri. Bilanţul atacului Hamas creşte la 900 de morţi
sursă foto: captură YT

Serviciul de salvare israelian Zaka spune că peste 100 de cadavre au fost recuperate dintr-o mică comunitate de fermieri care a fost scena unei confruntări cu ostatici în timpul atacului Hamas împotriva Israelului, potrivit fox5atlanta.

Cifra face parte din totalul de 900 de victime despre care se presupune că au fost uciși în atacul în mai multe direcții al Hamas. Beeri, un kibbutz, avea o populație de aproximativ 1.000 de oameni înainte de atac.

Armata israeliană a ordonat luni un asediu complet în Fâșia Gaza, oprind livrările de alimente, apă, combustibil și provizii pentru cei 2,3 milioane de oameni ai săi, în timp ce lovea teritoriul condus de Hamas cu valuri de atacuri aeriene ca răzbunare pentru incursiunea sângeroasă a militanților din weekend.

Aproximativ 1.400 de israelieni și palestinieni au murit la două zile după ce Hamas a lansat un atac care a surprins complet neprevăzut lăudatul aparat militar și de informații al Israelului și a dus la bătălii aprige pe străzile sale pentru prima dată în decenii.

Armata israeliană a spus că a câștigat în mare parte controlul în orașele sale din sud, unde s-a luptat cu oamenii înarmați Hamas. Dar Hamas și alți militanți din Gaza spun că rețin peste 130 de soldați și civili răpiți din interiorul Israelului.

Tancurile și dronele israeliene au fost desfășurate pentru a păzi breșele din gardul de graniță cu Gaza pentru a preveni noi incursiuni. Mii de israelieni au fost evacuați din mai mult de o duzină de orașe din apropierea Gazei, iar armata a convocat 300.000 de rezerviști – o mobilizare masivă într-un timp scurt.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`