Peste 1,3 milioane de oameni, infectați cu COVID-19 la nivel mondial. Câteva state sunt puternic lovite de pandemie, dar altele plănuiesc deja relaxarea măsurilor anticoronavirus. UPDATE în timp real

Peste 1,3 milioane de oameni, infectați cu COVID-19 la nivel mondial. Câteva state sunt puternic lovite de pandemie, dar altele plănuiesc deja relaxarea măsurilor anticoronavirus. UPDATE în timp real
Foto: pixabay.com

UPDATE:Bilanțul pandemiei de coronavirus dinSUAindică luniun număr de377,605 de îmbolnăviri, cu 10.601de noi cazuri, față de ziua precedentă. De asemenea, numărul persoanelor decedate a crescut cu913, față de ultima raportare ajungând la11,784.

UPDATE:Uniunea Europeană va crea un fond de peste 15 miliarde de euro pentru depășirea impasului provocat de pandemia deCOVID-19, a anunțatUrsula von der Leyen, președintele Comisiei Europene”.

UPDATE:Un număr de 604 persoane au decedat înItalia, în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul fatalităților din peninsulă a urcat la 17.127 – cel mai mare din lume, peste cel înregistrat de SUA, națiunea cu cele mai multe îmbolnăviri, sau China, unde erau înregistrate primele cazuri de infecție cu noul coronavirus.

UPDATE:Cel mai nou bilanț al pandemiei de COVID-19 indică pentruBelgia1.380 de noi cazuri de infectări, în ultimele 24 de ore, astfel că numărul total al cazurilor în această țară a ajuns la 22,194.

UPDATE: Autoritățile au anunțat, marți, alte 13 decese printre pacienții români infectați cu noul tip de coronavirus. Bilanțul morților a ajuns la 197.

UPDATE: Monica Anisie, ministrul Educației, a transmis că școlile și universitățile se vor deschide după ce starea de urgență se va fi încheiat și după ce vor fi luate absolut toate măsurile necesare, astfel încât elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță. De asemenea, Bacalaureatul și Evaluarea Națională nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.

UPDATE: Anisie a mai anunțat că au fost anulate simulările Examenelor Naționale și evaluările pentru clasele a II – a, a IV – a și a VI – a, din cauza epidemiei de coronavirus. Olimpiadele și concursurile școlare sunt anulate de asemenea, la fel și sesiunea specială a Bacalaureatului dedicată olimpicilor.

UPDATE: Cum te ferești de coronavirus. Regulile UMF „Carol Davila”

UPDATE: Grecia ar putea reveni ”la normalitate” în luna mai

UPDATE: Bilanțul infectărilor cu coronavirus a ajuns în România la 4.417. Un număr de 360 de noi cazuri au fost raportate. 460 de persoane au fost declarate vindecate și externate, dar 274 pacienți sunt la Terapie Intensivă.

UPDATE: Încă 6 decese provocate de COVID-19 în România. Ultimele victime ale COVID-19 aveau vârste între 55 și 94 de ani. Ele erau din București, Sălaj, Arad, Alba, Ialomița și Mehedinți. În total sunt 182 de morți.

UPDATE: Mulți iubitori de animale de companie s-au întrebat dacă prietenii lor necuvântători pot contacta noul coronavirus. Răspândindu-se atât de ușor de la om la om, nu-i de mirare că proprietarii de câini sau pisici își fac griji cu privire la testarea pozitivă cu COVID-19 a micuțelor patrupede. Opiniile oamenilor de știință sunt însă împărțite. O partea dintre aceștia susțin că noul coronavirus nu poate fi trasferat de la om la animal.

UPDATE: David Clark, ministrul Sănătății din Noua Zeelandă, s-a catalogat drept „idiot”, după ce a încălcat regulile de izolare din propria țară și s-a dus cu familia la plajă. Între timp, în Statele Unite, președintele Donald Trump, care la început a minimizat epidemia de coronavirus, în continuare nici nu vrea să audă de masca de protecție. Iar în Marea Britanie, premierul Boris Johnson, la început susținător al imunizării colective, zace acum pe un pat de spital la Terapie Intensivă. Abordarea relaxată a epidemiei, însă, pare a fi în continuare susținută de autoritățile din Suedia.

UPDATE: Potrivit celor mai recente date din Spania, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 140,510. S-au înregistrat 743 de decese cu coronavirus în 24 de ore, după 4 zile în care numărul deceselor scădea constant și țara dădea semne de încetinire a răspândirii pandemiei.

UPDATE: Top 10 țări cu cele mai multe cazuri de coronavirus

UPDATE: FFP1 vs. FFP2 (n95) vs. FFP3. Care mască ne protejează mai bine de coronavirus

UPDATE: Începând de marți, purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie şi în județul Bacău.

UPDATE: Demisii în lanț, în plină epidemie de COVID-19. Spitalul din Deva a rămas fără manager și director.

UPDATE: Cehia relaxează măsurile de izolare: De joi se deschid unele magazine şi se dă liber la practicarea unor sporturi, precum tenisul. Graniţele vor rămâne însă închise până la 6 luni.

UPDATE: În Turcia, președintele Recep Erdogan promite că fiecare cetățean va primi săptămânal cinci măști de protecție, în mod gratuit, în contextul pandemiei de coronavirus.

UPDATE: Bulgaria interzice temporar accesul pe teritoriul său a străinilor din afara Uniunii Europene, dar şi a cetăţenilor unor state europene cu număr mare de infecţii cu COVID-19, în special Italia şi Spania.

UPDATE: Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a semnalat o lipsă de aproape 6 milioane de profesionişti în domeniul asistenţei medicale la nivel mondial.

UPDATE: Turneul de tenis de la Wimbledon a fost anulat pe fondul răspândirii noului coronavirus, însă va primi 100 milioane de lire sterline – aproximativ 114 milioane de euro.

Pandemia de coronavirus a afectat 209 state și teritorii. Peste 1,3 milioane de oameni au fost infectați și aproape 75.000 au murit. Circa 285.000 de persoane s-au vindecat, dar peste 47.000 sunt în stare critică. Din Italia și Spania vin razele de speranță, dar Statele Unite și Franța înregistratrează tot mai multe infectări și decese. Între timp, liderii unor state europene își fac deja planuri cum să-și deschidă treptat țările și cum să-și repornească economiile.

Pandemia de coronavirus – Cele mai afectate state

1.347.330 de persoane infectate au fost înregistrate până acum la nivel global, din care 284.882 s-au vindecat, 47.363 sunt în stare critică și 74.768 au murit.

Statele Unite înregistrează tot mai multe îmbolnăviri și decese. 367.629 s-au îmbolnăvit, din care doar 19.810 s-au vindecat, 8.983 sunt în stare critică și 10.941 au murit.

După numărul total de cazuri raportate, Spania urmează SUA. Aici au fost înregistrate 136.675 de infectări. 40.437 s-au vindecat, dar 13.341 au murit. Alte 6.931 sunt în stare critică.

În Italia au fost înregistrate până acum 132.547 de infectări cu COVID-19. Un număr de 16.523 de persoane au murit și alte 3.898 sunt în stare critică. Totuși, 22.837 au fost declarați vindecați.

Germania înregistrează un număr relativ mic de decese în raport cu totalul infectărilor, fapt ce demonstrează că măsurile luate de autorități funcționează și persoanele cele mai vulnerabile în fața virusului sunt protejate. 1.810 de oameni au murit dintr-un total de 103.375 infectați. 4.895 sunt în stare critică la acest moment, dar 36.081 s-au vindecat.

În Franța au fost confirmate 98.010 de infectări cu COVID-19, din care 8.911 persoane au murit, 7.072 sunt în stare critică și 17.250 s-au vindecat.

În Marea Britanie doar 135 de cazuri au fost recuperate (persoane vindecate) dintr-un total de 51.608. Epidemia de coronavirus a ucis aici 5.373 de oameni. Alți 1.559 sunt în stare critică.

Țara din care a început să se răspândească virusul, China, înregistrează tot mai puține cazuri pe zi ce trece, iar în epicentrul epidemiei de acolo, Wuhan, viața începe treptat să revină la normal. Doar 32 de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore în întreaga țară, ceea ce a dus bilanțul total al infectărilor la 81.740. Un număr de 3.331 decese au fost raportate aici, dar există serioase suspiciuni că cifrele prezentate de autoritățile chineze sunt cele adevărate. 77.167 de oameni au fost declarați vindecați, dar 211 sunt încă în stare critică.

Epidemia de coronavirus în România – Ultimele cifre

În România, epidemia de coronavirus a ucis până în acest moment 176 de persoane, cele mai multe fiind din județul Suceava – 49. De altfel, municipiul Suceava și opt comune sunt în carantină totală de mai bine de o săptămână, iar conducerea Spitalului Județean a fost preluată de medici militari, după ce unitatea medicală a devenit un adevărat focar de infecție. Și orașul Țăndărei din județul Ialomița a fost plasat în carantină, după ce bună parte din sutele de oameni reveniți din străinătate nu au respectat măsurile de carantină și izolare, iar virusul a început să se răspândească în comunitate.

Alte 16 decese au fost înregistrate în Hunedoara, 15 în București și 12 în Arad.

Luni, România a sărit de pragul de 4.000 de infectări. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr total de 4.057 de îmbolnăviri, din care 193 raportate în ultimul interval de 24 de ore. 406 oameni au fost declarați vindecați și externați, dar peste 170 erau internați la secția de Terapie Intensivă.

Luni, la ora 13.00, un număr de 23.849 de persoane erau în carantină, iar 106.463 în izolare la domiciliu.

315 dosare penale au fost deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate amenzi de peste 21 de milioane de lei.

În Diaspora, numărul conaționalilor infectați cu COVID-19 a ajuns la 627, cei mai mulți locuind în Italia (400) și Spania (189). Au murit 29 de români, cei mai mulți aflându-se în Italia (9) și Franța (7).

Statele care pregătesc relaxarea măsurilor anti-COVID-19

Germania intenționează să renunțe treptat, începând cu 19 aprilie, la interdicțiile de circulație. Astfel, controalele stricte de la frontiere ar urma să fie relaxate. De asemenea, școlile ar putea fi redeschise în funcție de evoluția epidemiei de la regiune la regiune. Pe de altă parte, anchetele epidemiologice vor fi accelerate, adunările vor continua să fie limitate, iar oamenii vor trebui să poarte măști și de aici încolo în locurile publice.

Austria vrea ca, începând de săptămâna viitoare, să redeschidă magazinele mici. Acesta ar constitui un prim pas spre relaxarea treptată a măsurilor anticoronavirus. Magazinele mici vor trebui, totuși, să aplice aceleași reguli de igienă precum cele mari, iar populația va trebui, în continuare, să respecte regulile de izolare. Restaurantele și hotelurile ar putea fi și ele redeschise de la mijlocul lunii mai, dar marile adunări vor rămâne interzise până cel puțin la finele lui iunie. Și școlile ar urma să rămână închise până la mijlocul lunii mai.

Și guvernanții din Cehia intenționează să relaxeze anumite măsuri anti-COVID-19, asta dacă și în zille următoare vor fi confirmate puține cazuri de îmbolnăvire. Ei intenționează să deschidă anumite magazine și să permită reluarea anumitor activități sportive.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`