Peste 1.000 de militari ucraineni din Mariupol vor fi anchetați în Rusia, anunță presa controlată de Kremlin

Peste 1.000 de militari ucraineni din Mariupol vor fi anchetați în Rusia, anunță presa controlată de Kremlin
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Peste 1.000 de militari ucraineni care s-au predat recent la Mariupol au fost duși în Rusia pentru „investigații”, a anunțat miercuri agenția rusă de presă TASS, citând sursele din cadrul autorităților ruse, potrivit CNN.

Peste 1.000 de militari ucraineni din Mariupol, anchetați în Rusia

„Peste 1.000 de oameni din Azovstal au fost transportați în Rusia. Agențiile de aplicare a legii lucrează îndeaproape cu aceștia”, spune o sursă citată de TASS.

Rusia intenționează să aducă în țară și alți prizonieri de război ucraineni, a adăugat sursa respectivă.

În ultima parte a lunii mai, Ministerul rus al apărării susținea că în jur de 1.000 de soldați ucraineni s-au predat după săptămâni întregi de lupte în combinatul Azovstal, cândva ultima redută a rezistenței ucrainene din Mariupol.

La scurtă vreme, Comitetul rus de investigații – care operează drept principala autoritate de anchetă a Kremlinului – anunța că îi va interoga pe „militanții” ucraineni din Azovstal „care s-au predat”.

Partea ucraineană încă nu a făcut vreun comentariu cu privire la materialul publicat miercuri de TASS.

Armata rusă fusese acuzată încă de la începutul lunii mai că deportează populația locală din Mariupol, unul dintre orașele care au fost asediate încă din faza inițială a invaziei lansate în 24 mai și care între timp au căzut pradă trupelor ruse.

La începutul luni mai, primarul din Mariupol, Vadym Boicenko, declara că forța rusă de invazie a deportat deja zeci de mii de persoane către Federația Rusă sau către așa-zisa „republică populară” Donețk. O parte dintre persoanele respective, spunea edilul, au fost duse „la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)