Autorităţile sanitare din Hong Kong au transmis, luni, că, începând de vineri, 15 iulie, persoanele infectate cu coronavirus și care se află sub ordin de izolare la domiciliu, vor fi obligate să poarte brăţări electronice.
Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate în cadrul guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong a declarat că obiectivul acestei măsuri este ca persoanele infectate să nu încalce regulile şi să nu părăsească domiciliul.
Secretatul de stat a mai specificat că autorităţile din cadrul sanitar vor introduce culoarea roşie pentru codurile QR ale celor infectați în aplicaţia lor mobilă „LeaveHomeSafe”, iar în acest fel nu vor putea intra în alte locaţii. Totodată, va fi introdusă înregistrarea cu numele real în aplicaţie, conform Agerpres.
Conform datelor oficiale, Hong Kong a raportat luni 2.611 de cazuri confirmate de COVID-19 transmise local şi 252 de cazuri importate.
De când s-a permis vaccinarea împotrvia COVID-19, aproape 6,75 milioane de persoane, sau 92,8% din populaţia eligibilă din Hong Kong, au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19. De asemenea, peste 6,47 milioane de persoane, au primit două doze.
Datele oficiale mai arată că până luni, 65,2% dintre populația eligibilă din Hong Kong a primit a treia doză, de rapel, iar 169.429 au primit a patra doză, conform Digi24.ro.
Restaurantele, barurile, lăcaşurile de cult şi școlile se vor închide din nou pentru o săptămână în marele oraş Xi’an din nordul Chinei, scrie AFP, potrivit Agerpres.
Metropola cu 13 milioane de locuitori, fostă capitală imperială, este cunoscută în lumea întreagă pentru celebra sa „armată de teracotă”, ce datează din epoca primului împărat al Chinei.
China este una dintre ultimele ţări din lume care aplică încă strategia „zero COVID” pentru a combate epidemia de coronavirus. Strategia constă în campanii masive de depistare, carantină obligatorie în cazul unui test PCR cu rezultat pozitiv şi lockdownuri ţintite.
Guvernul chinez susține că această politică sanitară este necesară pentru a proteja resursele medicale, limitate în anumite zone, şi pentru a le apăra pe persoanele vârstnice, în rândul cărora rata de vaccinare este relativ scăzută.