Pasagerii submersibilului Titan ascultau muzică în beznă, în ultimele clipe înainte de implozie

Pasagerii submersibilului Titan ascultau muzică în beznă, în ultimele clipe înainte de implozie
Foto: Hepta - Zuma Press / OceanGate

Pasagerii de la bordul submersibilului Titan și-au petrecut ultimele clipe din viață ascultând muzica preferată printr-un difuzor bluetooth de la bord, potrivit unui raport.

Christine Dawood, soția lui Shahzada Dawood și mama lui Suleman Dawood, ambii pasageri la bordul vasului, a povestit pregătirile membrilor familiei sale pentru călătorie într-un nou interviu pentru The New York Times. În interviu, ea și-a amintit ce au adus soțul și fiul ei cu ei și ultimele cuvinte pe care le-au împărtășit cu ea.

Înainte de plonjon, Christine Dawood a declarat pentru Times că soțul ei a fost influențat de o serie de prezentări făcute de Henri Nargeolet, un expert francez în Titanic, cunoscut sub numele de „Mr. Titanic”, care a vizitat de 37 de ori epava Titanicului.

„‘O, Doamne, asta e atât de tare’”, și-a amintit Christine Dawood că a spus Shahzada, potrivit Times. „Împărtea totul. Avea această strălucire mare pe față, vorbind despre asta.”

Christine Dawood a spus că soțul ei, vicepreședintele Engro Corporation, una dintre cele mai mari companii de îngrășăminte din Pakistan, era ca un „copil care vibra” și abia aștepta să facă călătoria. El a încercat inițial să facă o excursie pe vas când Suleman avea 17 ani și nu i s-ar fi permis să coboare, a spus ea, potrivit Times.

Călătoria a fost amânată, din cauza pandemiei, iar anul acesta, Suleman a fost suficient de mare pentru a se alătura. Și-a adus cubul lui Rubik cu el.

Pasagerii au fost, de asemenea, rugați de CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, să aducă melodiile lor cele mai îndrăgite pentru a le împărtăși altora, dar Rush a solicitat în mod special să nu fie muzică country pe lista de redare subacvatică, potrivit Times.

Se știu puține despre evenimentele din interiorul navei care au dus la moartea pasagerilor. Pe 23 iunie, Garda de Coastă a anunțat moartea a cinci turiști la bordul submersibilului de adâncime OceanGate Titan, care se îndrepta spre epava Titanic.

La acel moment, Garda de Coastă a spus că submersibilul părea să fi făcut implozie din cauza unei „pierderi catastrofale a camerei de presiune”. Încă nu este clar ce s-a întâmplat, dar experții au criticat utilizarea improvizată de către vas a materialelor mixte precum titanul și fibra de carbon, precum și designul vasului, potrivit Times. O implozie ar fi durat doar câteva milisecunde, conform Jurnalului de Fizică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)