Pârtiile din Alpi, lipsite de zăpadă din cauza temperaturilor ridicate. Peisaj de toamnă și în Bucegi

Pârtiile din Alpi, lipsite de zăpadă din cauza temperaturilor ridicate. Peisaj de toamnă și în Bucegi
Românii își anulează vacanțele la schi în Austria, după respingerea aderării la Schengen, sursă foto: captură YT

O mare parte din Alpi nu arată potrivit așteptărilor pentru această perioadă a anului, cu zăpadă rară și vreme neobișnuit de caldă, cu iarba care acoperea lanțul muntos european.

Lipsa zăpezii pe vârfurile munților a provocat bătăi de cap operatorilor de pârtii de schi și admiratorilor, scrie euronews.com.

Petice de iarbă, stâncă și pământ au fost vizibile luni în unele dintre celebrele stațiuni de schi din Europa – cum ar fi Innsbruck în Austria, Villars-Sur-Ollon și Crans-Montana în Elveția și Lenggries din Germania.

Absența zăpezii a reînnoit îngrijorările cu privire la impactul temperaturilor sezoniere anormale legate de schimbările climatice.

Pe o fâșie care se întinde din Franța până în Polonia, multe părți ale Europei se bucură în prezent de vremea de primăvară.

Mercurul din Polonia a atins maxime zilnice de două cifre, depășind 10 grade Celsius în ultimele zile.

MeteoSuisse, prognoza statului elvețian, a indicat unele dintre cele mai calde temperaturi din toate timpurile în această perioadă a anului.

O stație meteo din Delemont, în zona Jura de la granița cu Franța, a atins deja o temperatură record de 18,1 grade Celsius în prima zi a anului.

MeteoSuisse a glumit pe blogul său: „Această trecere a noului an aproape te-ar putea face să uiți că este apogeul iernii”.

Anul trecut a fost cel mai fierbinte înregistrat atât în ​​Elveția, cât și în Franța, Organizația Meteorologică Mondială a Națiunilor Unite afirmând că ultimii opt ani sunt pe cale de a fi cei opt cei mai călduroși înregistrati.

Meteo France spune că în Alpii de Sud și, în Alpii de Nord, versanții de peste 2.200 de metri, au înregistrat ninsori aproape normale.

Dar zăpada lipsește în mod semnificativ la altitudini mai joase din nordul Alpilor și de-a lungul Pirineilor.

Oamenii de știință au legat temperaturile anormal de ridicate de schimbările climatice provocate de om.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`