Partidul de guvernământ din Georgia vrea să scoată opoziția în afara legii

Partidul de guvernământ din Georgia vrea să scoată opoziția în afara legii
Foto: Pixabay

Formațiunea Visul Georgian, partidul de guvernământ din Georgia, a promis că va scoate în afara legii Mișcarea Națională Unită (ENM), dacă va câștiga alegerile parlamentare din octombrie, relatează Politico.

Visul Georgian vrea să scoată ENM în afara legii

ENM a fost fondată și condusă ani de zile de Mihail Saakașvili, fost președinte al Georgiei, care a stat ani de zile în spatele gratiilor în baza unor acuzații de abuz de putere și a cărui stare de sănătate se deteriorase atât de mult la închisoare încât organizațiile pentru drepturile omului au ajuns să ceară eliberarea sa din motive medicale.

Visul Georgian acuză ENM pentru războiul ruso-georgian din 2008 și susține că formațiunea de opoziție vrea să deschidă „un al doilea front” în conflictul din Ucraina.

„După obținerea unei majorități constituționale, vom iniția un proces legal care va conduce la declararea ca neconstituțională a Mișcării Naționale Unite și a tuturor partidelor sale satelit sau succesoare”, se arată în comunicatul emis de Visul Georgian.

S-ar putea adresa curții constituționale și fără o majoritate

Partidul de guvernământ încearcă să îi convingă pe alegători că trebuie să își păstreze majoritatea constituțională pentru a-și îndeplini promisiunile.

Totuși, chiar și fără această majoritate, Visul Georgian se poate adresa curții constituționale pentru a scoate în afara legii un partid care „are ca scop să răstoarne sau să schimbe prin forță ordinea constituțională a Georgiei, să încalce independența și integritatea teritorială ale țării sau să facă propagandă pentru război ori violență”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)