Partidul Brexit devine unul anti-lockdown. Nigel Farage crede că măsurile anti-coronavirus ar trebui să se concentreze pe grupurile vulnerabile: „Restul populației ar trebui își vadă mai departe de viață”
Politicianul britanic Nigel Farage, un eurosceptic renumit, și-a dezvăluit planurile de a relansa Partidul Brexit, de această dată pentru a-și manifesta opoziția față de răspunsul guvernamental la criza COVID-19.Unul dintre cei mai mari susţinători ai ieşirii Marii Britaniei din Uniunea Europeană, Nigel Farage, anunța lansarea Partidului Brexit pe motiv că, spunea el, Conservatorii şi Laburiştii nu sunt capabili să livreze Brexitul, dar între timp Regatul Unit a părăsit formal blocul comunitar, iar perioada de tranziție este programată să se încheie la 31 decembrie 2020.
Nigel Farage transformă Partidul Brexit într-un partid anti-lockdown
Prezentându-și intenția după ce a fost anunțat un nou lockdown pentru Anglia, liderul partidului susține că actuala strategie anti-coronavirus este una „jalnică” și că discuțiile la nivel național au devenit „chiar și mai toxice decât cele legate de Brexit”, transmite Euronews.
Nigel Farage a adăugat că măsurile de tip lockdown au fost de o „cruzime de nespus” față de populație, exprimându-și susținerea față de o abordare care să se concentreze pe protejarea grupurilor mai vulnerabile la pandemia de COVID-19.
„Se practică efectiv într-o mare măsură în Suedia, cu un succes considerabil”, a scris Nigel Farage în The Telegraph, duminică, anunțând totodată că a decis să renunțe la denumirea de „Partidul Brexit” pentru „Reform UK”.
„Restul populației ar trebui, cu măsuri bune de igienă și o doză de bun simț, să își vadă mai departe de viață. Așa construim imunitate în rândul populației”, a adăugat euroscepticul.
„Tinerii acționează precum războinicii, creând un scut de protecție. Gospodăriile cu mai multe generații vor avea nevoie, bineînțeles, să implementeze măsuri mai stricte”, a mai spus el.
Great Barrington Declaration, documentul care se concentrează pe protecția grupurilor vulnerabile în fața COVID-19 și care a fost invocat de Nigel Farage în poziția sa, a fost criticată pe scară largă pe motiv că ar duce lipsă de dovezi științifice și de o manieră pentru implementarea unei astfel de strategii. Documentul a fost elaborat de trei profesori de la Harvard, Oxford și Stanford.
„Nu este posibil să indentifici pe deplin indivizii vulnerabili și nu este posibil să îi izolezi complet”, susține dr. Rupert Beale, de la Francis Crick Institute.
„Mai mult decât atât, știm că imunitatea față de coronavirusurui scade în timp și reinfectarea este posibilă – așa că în absența unui vaccin este puțin probabil să se ajungă la o protecție de durată pentru indivizii vulnerabili prin stabilirea unei imunități de turmă”, consideră medicul.