Parlamentul României cere amânarea vizitei șefului legislativului maghiar la București

Parlamentul României cere amânarea vizitei șefului legislativului maghiar la București
Parlamentul României a trimis, luni, o scrisoare redactată de către Vasile Blaga și Roberta Anastase, președintele Senatului și respectiv președintele Camerei Deputaților, prin care cer amânarea vizitei...

Parlamentul României a trimis, luni, o scrisoare redactată de către Vasile Blaga și Roberta Anastase, președintele Senatului și respectiv președintele Camerei Deputaților, prin care cer amânarea vizitei șefului legislativului ungar, Kover Laszlo, care era programată pentru ziua de marți.

Cererea a fost făcută de Parlamentul României în contextul în care Ungaria a refuzat să-și ceară scuze pentru acuzațiile făcute la adresa Bucureștiului.

Kover Laszlo a criticat recent Guvernul României, spunând că acesta este neprietenos și barbar pentru refuzarea reînhumării poetului Nyiro Jozsef în România.

În urma acestor acuzații dure, premierul Victor Ponta a declarat că omologul său maghiar, Viktor Orban, ar trebui să-și ceară scuze pentru declarațiile lui Kover Laszlo.

Guvernul României a refuzat cererea Ungariei, de reînhumare a poetului la Odorheiu Secuiesc, din cauza naturii antisemite, antiromânești și fasciste pe care maghiarul a manifestat-o în timpul vieții sale.

Ungaria nu-și cere scuze pentru acuzațiile la adresa Bucureștiului

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_19923').select();" id="embed_text_19923" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`