Parlamentul European a aprobat listele cu cotele de refugiați (VIDEO)

Publicat: 10 09. 2015, 15:04

Parlamentul european a aprobat propunerile Comisiei Europene privind măsurile de gestionare a fluxului fără precedent de imigranți și refugiați, informează B1 TV, afirmând totodată că sunt pregătiți să lucreze la o propunere legislativă care să creeze o solidă politică de imigrație și azil în viitor, conform unei rezoluții adoptate joi în sesiune plenară la Strasbourg.

Eurodeputații au aprobat miercuri propunerea de urgență privind relocarea a 40.000 de azilanți în diferite state membre, iar joi au salutat noua propunere a Comisiei Europene privind redistribuirea a 120.000 de azilanți suplimentari din Italia, Grecia și Ungaria, precum și un mecanism permanent care să modifice schema Dublin, care determină care stat membru este responsabil pentru procesarea cererilor de azil, se arată într-un comunicat a PE.

Eurodeputații vor ”un sistem de alocare corect și obligatoriu”, care să țină seama de perspectivele de integrare și de cazurile și nevoile specifice ale azilanților. Parlamentul European își afirmă intenția de a lucra pe propuneri legislative, asigurându-se astfel că statele membre nu vor întârzia schema permanentă de relocare.

Rezoluția a fost adoptată cu 432 de voturi pentru, 142 împotrivă și 57 de abțineri.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat, miercuri, în cadrul discursului anual despre Starea Uniunii, în Parlamentul European, că României îi revine o cotă obligatorie de 4.464 de refugiați.

La această cotă de 4.464 de imigranți se adaugă și cei 1.705 imigranţi pe care Comisia Europeană i-a atribuit României în luna mai. Astfel, România ar urma să primească în total 6.351 de refugiați din cei 160.000 sosiţi în Grecia, Italia şi Ungaria.

Președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe că poziția oficială a României în cadrul Uniunii Europene este aceea de susținere a cotelor voluntare, nu obligatorii, în privința redistribuirii imigranților, iar România poate primi doar 1.785 de locuri și nu mai mult.

Și premierul Victor Ponta a declarat că poziția României va fi una de solidaritate și sprijin față de problema refugiaților. Cu toate acestea, premierul a explicat că România nu poate primi mai mulți refugiați decât cifra anunțată de președinte, adăugând că nu ar trebui impuse cote obligatorii, ci cote în funcție de posibilitatea fiecărei țări.

Potrivit listei publicată de Comisia Europeană, cei mai mulți refugiați ar urma să ajungă în Germania (31.443), Franța (24.031) ș Spania (14.931).

Parlamentul European a aprobat listele cu cotele de refugiați

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf