Parlamentari germani nu au vrut să se întâlnească cu premierul Ponta: „Domnia sa este trimis în judecată. Trebuie să stea de vorbă cu alte instituții ”

Parlamentari germani nu au vrut să se întâlnească cu premierul Ponta: „Domnia sa este trimis în judecată. Trebuie să stea de vorbă cu alte instituții ”

O delegație a Comisiei pentru Afaceri europene din Parlamentul German (Bundestag), condusă de Gunther Krichbaum, a efectuat o vizită de lucru la București. Membrii Bundestag au avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, joi, pe tema gestionării crizei imigranților, dar și cu reprezentanți ai Curții Constituționale, DNA, BNR, Ministerului de Externe și ai societății civile (Detalii AICI)

Parlamentarii germani nu au vrut încă să se întâlnească și cu premierul Victor Ponta, invocând facptul că acesta este urmărit penal pentru fapte de corupție.

„Nu am solicitat o întrevedere cu premierul României, Victor Ponta. Suntem de părere că domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții. Știți că premierul este urmărit penal și trimis în judecată”, a declarat la București Gunther Krichbaum, scrie EurActiv.

„Vă amintesc că președintele german Christian Wulff și-a dat demisia încă din stadiul în care existau doar unele suspiciuni. E o chestiune de cultură politică și democratică. Vrem să evităm distrugerea reputației unei funcții”, a precizat Krichbaum, președintele Comisiei din Bundestag.

Până când judecătorii nu vor pune un verdict în cazul premierului, Ponta se bucură de prezumția de nevinovăție.

“Criticăm blocarea ridicării iminutății în Parlamentul României. Imunitatea nu este privilegiul unui parlamentar, ci doar o protecție a libertății parlamentului ca instituție. Poate unii sau alții ar trebui să se gândească mai bine”, a mai spus Gunther Krichbaum.

Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

PUBLICITATE
 

În acelaşi dosar vor fi judecaţi senatorul Dan Şova, Laurenţiu-Dan Ciurel, în calitate de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), şi Laurenţiu-Octavian Graure, în calitate de director economic al CET. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)