Parisul intră în stare de alertă maximă din cauza numărului mare de noi infecții cu Covid-19

Parisul intră în stare de alertă maximă din cauza numărului mare de noi infecții cu Covid-19
foto: Pixabay

Primul ministru, Jean Castex, a anunțat duminică seară că autorităţile franceze vor impune pentru Paris şi regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară la începutul acestei săptămâni ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Decizia intră în vigoare de luni și va dura două săptămâni,transmite agenția de știri Reuters.

Biroul premierului francez a explicat căcel mai ridicat nivel de alertă implică impunerea de măsuri restrictive suplimentare pentru locurile publice, reglementări ce vor fi detaliate luni în cadrul unei conferinţe de presă.

Primul ministru al Franţei a anunţat noi măsuri restrictive pentru Paris şi suburbiile sale

Parisul va intra în stare de alertă maximă pentru epidemia de coronavirus, ceea ce înseamnă că barurile vor fi obligate să închidăcomplet timp de două săptămâni începând de marți, iar restaurantele vor trebui să pună în aplicare noi protocoale sanitare pentru a rămâne deschise, a declarat biroul premierului.

Biroul prim-ministrului Jean Castex a declarat că nu s-au înregistrat îmbunătățiri în regiunea Parisului, deoarece capitala a adoptat toate cele trei criterii ale guvernului pentru a fi pus la cel mai înalt nivel de alertă la mijlocul săptămânii trecute.

Noile măsuri restrictive vor fi puse în aplicare începând de marţi şi vor fi valabile timp de 15 zile.

„Aceste măsuri, indispensabile în lupta pentru stoparea răspândirii noului virus ucigașse vor aplica Parisului și celor trei suburbii care îl înconjoară, pentru o durată de două săptămâni”, a declarat biroul Castex într-un comunicat de presă.

”Lucrul de acasă ar trebui să fie prioritar „acum mai mult ca oricând” în zona Parisului, iar sălile de curs universitare nu ar trebui să fie mai mult decât pe jumătate”, a mai spus acesta.

Pentru ca un oraș să fie pus în alertă maximă, rata de incidență trebuie să depășească 100 de infecții la 100.000 în rândul locuitorilor vârstnici și 250 la 100.000 în rândul publicului larg, în timp ce cel puțin 30% din paturile de la secțiile de terapie intensivă sunt rezervate pacienților depistați pozitic cu noul coronavirus Covid-19.

În urmă cu o săptămână, restaurantele și barurile au fost închise timp de două săptămâni în Marsilia, orașul din sud, în epicentrul celui de-al doilea val, provocând proteste și o contestație juridică nereușită.

Cu toate acestea, restaurantele din Marsilia vor putea fi redeschise devreme, în conformitate cu aceleași noi protocoale.

Franța a raportat duminică 12.565 de cazuri noi de coronavirus, în timp ce 893 de pacienți testați pozitiv cu virusul COVID-19 au fost internați în terapie intensivă în ultima săptămână.

Franțacaută candidați pentru a testa potenţialele vaccinuri împotriva COVID-19

Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetare Medicală (INSERM) a lansat joi ocampanie de recrutarepentru a reuni 25.000 de voluntari dinFranța, care să participe la testarea diferitelor proiecte de vaccin împotriva noului coronavirus.

Pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei de SARS-CoV-2 înFranța, este lansat un apel pentru voluntari pentru a participa la studiile clinice ale candidaților la vaccin. A fost creat chiar un hashtag pentru această ocazie: #jetestelevaccincovid.

„Au fost deja efectuate numeroase studii clinice înFranțapentru alte vaccinuri precum gripa sezonieră sau RSV [virusul sincițial respirator, bronșiolită] , dar nu am dezvoltat niciodată o platformă de acest tip. Trebuie spus că nu am experimentat niciodată o situație de sănătate care să justifice efectuarea de studii clinice cu un număr atât de mare de subiecți, într-o perioadă atât de scurtă ”, explică specialistul în boli infecțioase Odile Launay, care coordonează CIC Cochin Pasteur, rețeaua franceză de cercetare clinică în vaccinologie (I-Reivac).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`