Parchetul General din Ungaria ar putea revizui sentinţele în cazul uciderii lui Marian Cozma

Parchetul General din Ungaria ar putea revizui sentinţele în cazul uciderii lui Marian Cozma

Parchetul General din Ungaria examinează posibilitatea efectuării unei revizuiri în cazul uciderii handalistului român Marian Cozma, informează cotidianul Nepszabadsag, citat de MTI.

Decizia vine după recenta publicare a deciziei Curţii de Apel din Gyor, care a redus pedepsele cu închisoarea în cazul handbalistului român ucis Veszprem.

Astfel, Parchetul General a luat în cnsiderare posibilitatea iniţierii unei revizuiri, alături de Curtea Supremă, motivând că decizia Curţii de Apel este contrară în toate aspectele poziţiei acuzării.

În luna aprilie, Curtea de Apel din Gyor a decis reducerea pedepselor ucigaşilor lui Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, de la închisoare pe viaţă la închisoare pe 18 ani pentru fiecare.

În cazul unui al treilea inculpat, Ivan Sztojka, care iniţial fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, pedepsa a fost redusă la opt ani de închisoare

Decizia instanței din Gyor a stârnit un val de critici, determinându-l pe ministrul ungar al Justiţiei să ceară preşedintelui Curţii Supreme să revizuiască practicile din justiţie.

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, la 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`