Papa Francisc va publica o nouă carte în primăvara anului viitor / Despre ce a scris suveranul pontif

Papa Francisc va publica o nouă carte în primăvara anului viitor / Despre ce a scris suveranul pontif
Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press / ABACA

Papa Francisc va publica o nouă carte în primăvara anului viitor care va descrie viața suveranului pontif. Ea va fi disponibilă în librării în prima parte a anului 2024, relatează DPA.

În cartea intitulată „Life, My Story Through History” („Viața, povestea mea prin istorie”) Papa Francisc vorbește despre povestea vieții sale. Aceasta va fi structurată în jurul unor eveniment globale majore, potrivit anunțului grupului editorial HarperCollins.

„Life, My Story Through History”, noua carte a lui Papa Francisc

În noul volum, Papa Francisc examinează declanșarea celui de-Al Doilea Război Mondial în 1939, pe când suveranul pontif avea doar trei ani, lovitura de stat militară din Argentina din anul 1976 și căderea Zidului Berlinului din 1989.

De asemenea, liderul spiritual al Bisericii Catolice a vorbit și despre Cupa Mondială de Fotbal din 1986, moment în care Diego Maradona a înscris un gol faimos, despre care spune că l-a marcat „cu mâna lui Dumnezeu”, relatează Agerpres.

În viitoare sa carte, suveranul pontif abordează și alte momente care și-au lăsat amprenta asupra lumii, de la bombele atomice lansate asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki până la criza financiară din 2008 şi pandemia de COVID-19.

„Această carte a fost scrisă pentru ca oamenii, în special cei tineri, să poată asculta vocea unei persoane în vârstă şi să reflecteze asupra lucrurilor pe care le-a experimentat planeta noastră, pentru a nu repeta greşelile din trecut”, a declarat Papa Francisc, într-un comunicat publicat de editura HarperCollins.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`