Papa Francisc susține că preoţii trebuie evaluaţi psihic şi fizic: Mă ţin departe de preoţii rigizi. Muşcă!

Papa Francisc susține că preoţii trebuie evaluaţi psihic şi fizic: Mă ţin departe de preoţii rigizi. Muşcă!
Foto: Catholic Herald

Papa Francisc a susținut că devine suspicios când are de-a face cu candidați la preoție extrem de pioși și că unii preoţi sunt atât de nevrotici şi de înspăimântători, încât preferă să-i evite.

”Sincer vă spun, sunt speriat de preoţii rigizi. Mă ţin departe de ei. Muşcă!“, a susținut Suveranul Pontif, în cadrul unui seminar despre inițierea în preoție, citat de globalpost.com

Papa a mai spus că nu doar starea spirituală a candidaților la preoție este importantă, deci și starea lor fizică și psihică ar trebui evaluată.

”Mulţi bărbaţi sunt instabili psihic fără să ştie acest lucru şi se îndreaptă către structuri puternice pentru sprijin. Pentru unii asta înseamnă că aleg să intre în poliţie sau în armată, dar pentru alţii există varianta clerului”, a continuat Papa, care a precizat că astfel de persoane creează probleme în sânul bisericii dacă nu sunt îndepărtate.

”Dacă eşti bolnav, dacă eşti nevrotic, mergi şi vezi un doctor, spiritual sau fizic. Doctorii îţi vor da pastile. Dar, vă rog, nu-i lăsaţi pe credincioşi să sufere din cauza preoţilor nevrotici. (…) Când un tânăr este foarte rigid, prea fundamentalist, nu am încredere în el. În astfel de cazuri există ceva ce nici el nu poate înţelege. Aşa că ţineţi ochii deschişi”, a mai punctat Suveranul Pontif.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`