Papa Francisc susține că glumele despre Dumnezeu sunt permise. Condiția care trebuie respectată

Papa Francisc susține că glumele despre Dumnezeu sunt permise. Condiția care trebuie respectată
Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press / ABACA

Papa Francisc a declarat, vineri dimineața, 14 iunie, că glumele despre Dumnezeu sunt permise, dar cu respectarea unei condiții. Declarația a fost făcut când a primit într-o audiență comună circa 100 de actori de comedie din circa 15 țări, înainte de a participa la Summitul G7.

Glumele despre Dumnezeu sunt permise, susține Papa Francisc. Care este condiția

„Se poate râde de Dumnezeu (…), dar fără a ofensa sentimentele religioase ale credincioşilor”, a afirmat Papa Francisc, care este așteptat vineri în Apulia, unde va participa, în premieră pentru un papă, la summitul șefilor de stat și de guvern ale celor mai bogate șapte națiuni ale lumii.

Suveranul pontif se va întâlni și cu președintele francez Emmanuel Macron, cu preşedintele american Joe Biden şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, urmând să revină la Vatican în timpul serii.

În fața celor aproximativ 100 de actori de comedie, Papa Francisc a întrebat „Se poate râde de Dumnezeu?”. Suveranul pontif a răspuns chiar el la întrebare: „Bineînțeles, așa cum ne jucăm și glumim cu persoanele pe care le iubim”, scrie Agerpres.

„Putem face asta, dar fără să ofensăm sentimentele religioase ale credincioşilor”, a adăugat Papa.

Papa Francisc îi îndeamnă pe preoți să nu mai țină predici lungi, pentru că „se pierde atenția, iar oamenii adorm”

Suveranul pontif a declarat, miercuri, 12 iunie, că predicile ținute de preoții catolici în timpul slujbelor ar trebui să fie scurte, întrucât atenția se pierde, iar oamenii riscă să adoarmă.

Omilia, mesajul transmis de fiecare preot catolic în timpul unei slujbe bisericești „trebuie să fie scurtă: o imagine, un gând, un sentiment”, a spus Papa Francisc.

Papa a mai spus că predicile ținute de preoți nu ar trebui să dureze mai mult de opt minute, „pentru că, după acest interval de timp, se pierde atenția și oamenii adorm, iar ei au dreptate”.

Suveranul pontif le-a recomandat homosexualilor să meargă la „psiholog” dacă vor să devină preoți

În cadrul unei întâlniri cu 200 de preoți, Papa Francisc a comis o nouă gafă când a oferit un sfat jignitor persoanelor gay. Suveranul pontif le-a recomandat să consulte un „psiholog” dacă vor să devină preoți.

„La Vatican există o atmosferă de «frociaggine». Gay-ii sunt nişte băieţi buni (…), ei îl caută pe Dumnezeu. Dar e mai bine să-i orientăm către un părinte spiritual bun, către un psiholog” decât să fie acceptaţi la seminariu”, a declarat Papa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`