Papa Francisc şi Patriarhul Kiril au semnat o declaraţie comună istorică. Ei au deplâns ”pierderea unităţii" dintre creştini şi s-au pronunţat pentru "restabilirea" acesteia (VIDEO)

Papa Francisc şi Patriarhul Kiril au semnat o declaraţie comună istorică. Ei au deplâns ”pierderea unităţii" dintre creştini şi s-au pronunţat pentru "restabilirea" acesteia (VIDEO)

Întâlnirea dintre Papa Francisc şi Patriarhul Kiril a emoţionat întreaga lume creştină. Într-o declaraţie comună semnată la Havana, cei doi deplâng „pierderea unităţii” dintre creştini. A fost prima întâlnire dintre un patriarh rus şi un papă, de la Marea Schismă din 1054. Întrevederea este urmarea unor negocieri secrete între Vatican şi Moscova, care au durat câţiva ani, informează B1 TV.

Papa Francisc şi Patriarhul Kiril al Rusiei au făcut primii paşi pentru o reconcilieră considerată imposibilă în urmă cu doar câţiva ani. După zeci de ani de tentative eşuate, un suveran Pontif s-a întâlnit cu liderul celei mai mari biserici Ortodoxe. Cei doi lideri au discutat la Havana timp de două ore.

La final, Papa Francisc Francisc şi Patriarhul Kirill au semnat o declaraţie comună istorică. Cei doi lideri au deplâns ”pierderea unităţii” dintre creştini şi s-au pronunţat pentru „restabilirea” acesteia. În acelaşi timp, ei au lansat un apel „comunităţii internaţionale la acţiuni urgente care să împiedice continuarea izgonirii creştinilor din Orientul Mijlociu În Siria şi Irak, violenţa a dus la pierderea a mii de vieţi, lăsând milioane de oameni fără adăpost şi fără resurse”.

Papa Francisc şi Patriarhul Kiril au semnat o declaraţie comună istorică

#DIRECT_ONE_38tzyd#

În Cuba, vizita celor doi înalţi prelaţi a adus entuzism şi un interes imens.

Patriarhul Chiril începe în Cuba un turneu prin America Latină care va dura 11 zile şi pe parcursul căruia va merge inclusiv în Paraguay și Brazilia. La rândul său, Papa Francisc va merge în Mexic după vizita din Cuba.

Vizita sa a stârnit emoţii mari în Mexic, iar presa locală a anunţat că oamenii au scos la vânzare locuri de închiriat în camere sau pe terase din care Suveranul Pontif va putea fi văzut mai bine. Astfel de locuri se dau cu preţuri care pornesc de la 40 de dolari şi care ajung până la 1.000 de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”