Papa Francisc le recomandă catolicilor să renunțe la „goana nebună” după bani: „Trăim într-o lume în care totul este cumpărat şi vândut”

Publicat: 24 10. 2024, 15:12
Sursă foto. Pixabay

Papa Francisc îi îndeamnă pe cei 1,4 miliarde de catolici din lume să renunțe la „goana nebună” după bani și să se dedice credinței și dezvoltării vieții religioase.

Creştinii „trebuie să redescopere importanţa inimii”

În cadrul celei de-a patra enciclică emisă de papa Francisc pe durata papalităţii sale de 11 an, acesta nu abordează situațiile politice din lume, în comparație cu scrierile sale anterioare, conform tvrinfo.ro. 

Scrisoarea „Dilexit nos” („El ne-a iubit”) îi încurajează pe credincioşi să „redescopere importanţa inimii”, deoarece lumea trăieşte într-o „eră a superficialităţii”. „Într-o lume în care totul este cumpărat şi vândut, sentimentul oamenilor cu privire la valoarea lor pare să depindă din ce în ce mai mult de ceea ce pot acumula cu puterea banilor”, scrie papa Francisc.

„Dragostea lui Hristos nu are ce căuta în acest mecanism pervers, totuşi doar acea dragoste ne poate elibera de o urmărire nebună care nu mai are loc pentru o iubire dezinteresată”, a notat pontiful.

Textul scris de Papa Francisc are 142 de pagini

Textul pe care l-a redactat Papa Francisc conține 142 de pagini care se concentrează pe teme spirituale. Scrisoarea Papei din 2015 „Laudato Si” („Lăudat să fii”) a îndemnat lumea să aibă grijă de mediu. Totuși, mulți au considerat că acel text avea o putere de influență asupra discuţiilor care au avut loc înaintea Acordului de la Paris din 2016.

De asemenea, textul din 2020 „Fratelli Tutti” („Cu toţii fraţi”) a solicitat o reconsiderare a politicilor economice după pandemia globală de COVID-19. Noua scrisoare oferă o nouă perspectivă asupra practicii spirituale catolice promovate de o călugăriţă franceză din secolul al XVII-lea Margaret Mary Alacoque, care ar fi avut mai multe viziuni despre Iisus.

Creştinii ar trebui să imite dragostea lui Iisus, având grijă şi de cei aflaţi în nevoie, spune papa. În acest sens, „nu există o cale mai bună pentru noi de a oferi iubire în schimbul iubirii”, afirmă el.