Papa Francisc îşi începe călătoria în Luxemburg. Prima vizită papală în acest teritoriu după anul 1985

Papa Francisc îşi începe călătoria în Luxemburg. Prima vizită papală în acest teritoriu după anul 1985
Sursa Foto: Hepta/ Nathan Denette/CP/ABACAPRESS.COMv

Papa Francisc va efectua joi, 26 septembrie, o călătorie apostolică în Luxemburg, un eveniment extrem de aşteptat în a doua cea mai mică ţară din Europa şi prima vizită papală în acest teritoriu după anul 1985.

Papa Francisc îşi începe călătoria în Luxemburg și Belgia

Ulterior, acesta se îndrepta spre Belgia vecină, în cursul serii, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

Papa urmează să abordeze cu această ocazie o serie de probleme, inclusiv migraţia, schimbările climatice şi războiul din Europa.

La sosirea în Luxemburg, papa va fi întâmpinat de prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden, precum şi de Marele Duce de Luxemburg Henri şi soţia sa, Marea Ducesă Maria Teresa.

Acesta va avea o recepţie cu ducele şi ducesa la Marele Palat Ducal şi o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor la Cercle Cité, un centru cultural. Apoi papa va face un tur al oraşului Luxemburg, cu papamobilul.

Papa va avea, de asemenea, întâlniri cu publicul în catedrala luxemburgheză Notre-Dame înainte de a-şi continua turneul în Belgia, unde va rămâne până duminică.

Cea de-a 46-a călătorie internaţională a papei Francisc

Aceasta este cea de-a 46-a călătorie internaţională a papei Francisc în timpul pontificatului său.

Amintim că papa Francisc şi-a continuat călătoria în pofida faptului că luni şi-a anulat toate angajamentele ca urmare a unei îmbolnăviri. Vaticanul a transmis că pontiful de 87 de ani a fost afectat de o „gripă uşoară”.

Pontiful a fost nevoit să anuleze de mai multe ori diferite angajamente în ultimele luni din cauza stării sale de sănătate precare. Cu toate acestea, papa Francisc a încheiat cu succes o călătorie de 12 zile în Asia şi Pacific în prima jumătate a lunii septembrie.

Papa Francisc împlineşte 88 de ani în decembrie. El este cel mai în vârstă papă de mai bine de un secol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`