COVID-19 | Papa Francisc, intervenție emoționantă în direct, la o televiziune italiană: „Mă gândesc la medici, asistente, maici, preoți, care au murit pe front ca soldații. Și-au dat viața din dragoste”

COVID-19 | Papa Francisc, intervenție emoționantă în direct, la o televiziune italiană: Mă gândesc la medici, asistente, maici, preoți, care au murit pe front ca soldații. Și-au dat viața din dragoste

Papa Francisc a sunat în direct vineri la sfârșitul unei emisiuni transmisă pe postul italian de televiziune Rai 1 și a transmis un mesaj emoționant despre pandemia de coronavirus și despre cei care se află în linia întâi în lupta cu pandemia.

Papa Francisc a surprins-o pe prezentatoarea emisiunii, Lorenza Bianchetti, în momentul în care s-a auzit pe fundal, scrie corriere.it.

„Lorena, ce mai faci?” o întreabă Sfântul Părinte. „Ați recunoscut vocea?” „Da, am recunoscut vocea”, răspunde prezentatoarea. „Îi mulțumim Sanctității Sale, mai ales pentru că participă într-un mod atât de patern la suferințele noastre”.

Papa Francisc a spus în replică: „Acum mă gândesc la Domnul răstignit și la numeroasele povești ale oamenilor răstigniți de această pandemie. Mă gândesc la medici, asistente, maici, preoți, care au murit pe front ca soldații. Și-au dat viața din dragoste. Rezistente ca Maria sub cruci, ei și comunitățile lor din spitale, având grijă de bolnavi. Astăzi există crucifixuri care mor din dragoste. Mă gândesc la asta »a spus Papa Francisc în timpul intervenției sale.

Italia, cea mai afectată țară de pandemia COVID-19

Intervenția Sfântului Părinte are loc în contextul în care Italia este țara cea mai afectată de pandemia de COVID-19. Un nou bilanț tragic a fost înregistrat joi, unde numărul deceselor a fostdin nou în creștere, după mai multe zile consecutive de diminuare a numărului cazurilor fatale..Potrivit ultimelor informații furnizate de către autoritățile de la Roma, 610 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, în ultimele 24 de ore, în peninsulă.

Această cifră este îngrijorătoare, având în vedere că în ziua precedentă, au fost înregistrate 542 de decese. În ceea ce privește numărul de noi infectări,Italiaînregistrează 4204 în ultimele 24 de ore.

Papa Frncisc s-a rugat în fața unei piețe goale

Papa Francisc a oferit un moment istoric la sfârșitul lunii martie, când s-a rugat, la Vatican, pe o ploaie torențială, în timp ce Piața Sfântului Petru era goală.

Papa Francisca rostit celebrul mesaj Urbi et Orbi, pentru ca Pământul să fie apărat de acest virus.

Binecuvântarea Urbi et Orbi este datănumai de Suveranul Pontif. Acest lucru se întâmplă doar de două ori pe an, respectiv în ziua de Paşti şi în ziua de Crăciun, dar și în ziua alegerii sale ca urmaş al Sfântului Apostol Petru. Însă, binecuvântarea de vineri seară este specială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`