Papa Francisc, discurs emoționant în Parlamentul European (VIDEO)

Papa Francisc, discurs emoționant în Parlamentul European (VIDEO)
Foto: B1 TV

Papa Francisc, discurs emoţionant în Parlamentul European. În timpul unei vizite de patru ore la Strasbourg, liderul de la Vatican le-a vorbit deputaţilor europeni despre valoarea vieţii umane şi despre necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă.

Papa Francisc a abordat şi alte probleme sociale şi economice şi a primit aplauze la scenă deschisă.

Papa Francisc a fost primit cu fanfara militară şi a fost aşteptat de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. După ce a semnat în Cartea de Aur, Suveranul Pontif a ţinut un discurs emoţionant în fata eurodeputaţilor şi a amintit de marile probleme ale lumii, printre care şi lipsa de hrană din Africa.

„Nu se poate tolera ca milioane de oameni să moară de foame, în timp ce tone de alimente sunt aruncate de pe mesele nostre”, a adăugat liderul de la Vatican.

Papa Francisc a anunţat din nou că e dispus să colaboreze cu instituţiile europene pentru a ajuta a îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din Europa. Suveranul Pontif a amintit şi de problema extremismului şi de cea a migraţiei.

„Pe bărcile care vin în fiecare zi pe coastele europene sunt femei şi bărbaţi care au nevoie de găzduire, care au nevoie de ajutor. Să încercăm să găsim împreună o soluţie la problema imigraţiei. Nu putem tolera ca Marea Mediterană să devină un cimitir”, a mai afirmat Papa Francisc.

Discursul său a primit plauze la scenă deschisă.

După discursul din Parlamentul Europei, Papa Francisc a vizitat şi Consiliul Europei. Credincioşii au fost însă dezamăgiţi pentru că Suveranul Pontif nu a inclus în vizita sa nicio ieşire în public. Papa a putut fi urmărit însă pe două ecrane gigant instalate în catedrala din Strasbourg.

Ultima vizită a unui Papă în instituţiile europene datează din 1988 şi a fost făcută de Ioan Paul al II-lea cu puţin timp înainte de căderea Zidului Berlinului.

Papa Francisc, discurs emoționant în PE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)