Papa Francisc cere încetarea violenţei "inumane" din Siria: "Răul nu poate fi combătut cu rău" 

Papa Francisc cere încetarea violenţei "inumane" din Siria: "Răul nu poate fi combătut cu rău" 

După una dintre cele mai sângeroase săptămâni de bombardament din cadrul războiului civil din Siria, Papa Francisc a făcut duminică un apel puternic pentru finalizarea violenţei „fără nicio întârziere”, numind ceea ce se întâmplă „inuman”.

„În aceste zile, gândurile mele se întorc adesea către scumpa şi martira Siria, unde războiul s-a intensificat, în special în Ghouta de Est”, a afirmat Papa Francisc, referindu-se la suburbia estică a capitalei siriene Damasc, loc în care doar în ultimii 7 zile au fost ucişi peste 500 de civili în bombardamentele aeriene făcute de forţele dictatorului Bashar al Assad.

Consiliul de Securitate al ONU a aprobat sâmbătă o rezoluţie care cere un armistiţiu de 30 de zile, dar o agenţie de presă din Iran a citat, duminică, un oficial militar care a precizat că atacurile asupra „teroriştilor”, cum sunt numiţi rebelii care luptă împotriva regimului al Assad, vor continua în suburbiile Damascului.

„Sunt sute, mii de victime civile, copii, femei, bătrâni. Spitale au fost lovite. Oamenii nu găsesc nimic de mâncat. Toate astea sunt inumane”, a afirmat Papa Francis în timpul predicii de la Vatican.

„Răul nu poate fi combătut cu rău”, a cerut Suveranul Pontif, conform cruxnow.com.

„Îmi reînnoiesc apelul din inimă ca violenţa să fie încheiată în curând şi să fie creat acces pentru ajutor umanitar, mâncare şi medicamente, iar răniţii şi bolnavii să fie evacuaţi”, a continuat liderul Bisericii Catolice.

„Haideţi să ne rugăm că acest lucru se va întâmplă fără întârziere”, a încheiat Papa Francisc şi apoi a ţinut împreună cu mulţimea adunată în Piaţa Sfântul Petre un moment de reculegere.

De altfel, rezolvarea sistuaţiei din Siria este una din priorităţile politice şi diplomatice anunţate de Papa Francisc încă din martie 2013 de la alegerea sa în fruntea Bisericii Catolice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`