Papa Francisc, apel către preoți. Suveranul pontif recomandă ca predicile să nu fie lungi, pentru că „se pierde atenția, iar oamenii adorm”

Papa Francisc, apel către preoți. Suveranul pontif recomandă ca predicile să nu fie lungi, pentru că „se pierde atenția, iar oamenii adorm”
Sursa Foto: Hepta/ Nathan Denette/CP/ABACAPRESS.COMv

Papa Francisc a declarat miercuri, 12 iunie, că predicile ținute de preoți în timpul slujbelor ar trebui să fie scurte, pentru a nu-i face pe oameni să adoarmă, informează Agerpres.

Papa Francisc le cere preoților să nu mai țină predici lungi pentru că oamenii adorm

Omilia, mesajul transmis de fiecare preot catolic în timpul unei slujbe bisericești „trebuie să fie scurtă: o imagine, un gând, un sentiment”, a spus Papa Francisc în timpul audienței sale săptămânale.

Predica nu ar trebui să dureze mai mult de opt minute, „pentru că, după acest interval de timp, se pierde atenția și oamenii adorm, iar ei au dreptate”, a mai spus suveranul pontif.

„Uneori, preoţii vorbesc mult şi nu mai înţelegi despre ce vorbesc”, a adăugat Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani.

O omilie într-o slujbă romano-catolică este ţinută de obicei după o lectură din Biblie şi este folosită pentru a întări învăţăturile religioase.

La finalul lunii mai, Papa Francisc i-a atribuit un al doilea miracol unui adolescent care a murit de leucemie în 2006. El ar putea deveni primul milenial declarat sfânt de Biserica Catolică.

Carlo Acutis s-a născut la Londra, dar a crescut la Milano și s-a ocupat de site-ul parohiei sale apoi, mai târziu, de o academie din Vatican. El a fost supranumit „influencerul lui Dumnezeu” pentru că a răspândit credința catolică în online.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`