Papa Francis a urat un an cu pace și liniște creștinilor cu ocazia slujbei oficiate de Anul Nou

Papa Francis a urat un an cu pace și liniște creștinilor cu ocazia slujbei oficiate de Anul Nou
Foto: paginaeuropeană.ro

În prima zi a anului 2016, Papa Francisc a oficiat slujba de Anul Nou la Vatican și a transmis un mesaj de pace și un an cu milostivire pentru credincioșii din întreaga lume, infromează Agerpres.

„Vă doresc tuturor un an de pace vegheat de Dumnezeu, plin de milostivire”, a declarat Papa Francisc.

În Piața Sfântul Petru de la Vatican, mulți polițiști au fost mobilizați pentru asigurea ordinii publice, la fel cum s-a întâmplat și la suljba de Crăciun.

În dimineața primei zile din an, suveranul pontif a ținut o slujbă cu ocazia Zilei Mondiale pentru Pace, fâcând un apel la oameni să-și păstreze speranța, chiar dacă în lume există multe nedreptăți.

„Un fluviu de mizerie, alimentat de păcat, pare să contrazică plenitudinea vremurilor realizată de Cristos”, a spus papa Francisc, adăugând în schimb că „acest fluviu în creștere nu poate face nimic împotriva oceanului de milostivire care inundă lumea noastră”, a mai spus suveranul.

Papa Francisc a criticat și „indiferența” unei lumi care a ajuns suprainformate, rugând statele să împiedice răspândiriea conflictelor și să desfășoare diferite activități pentru respectarea culturilor și dreptul copiilor de a se naște.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`