Pandemia de coronavirus a ucis peste 82.000 de oameni la nivel mondial. Numărul îmbolnăvirilor a depășit 1,4 milioane. UPDATE în timp real
UPDATE:Guvernul pregătește o reglementare prin care se va introduce un mecanism de șomaj tehnic pentru angajații din sectorul public. Concret, aceștia vor fi împărți în categorii, urmând să muncească fiecare câte 15 zile, iar apoi să petreacă 15 zile într-un șomaj tehnic remunerat cu 75% din salariul brut de încadrare.
UPDATE:Autoritățile române au anunțat, miercuri seară, alte cinci decese printre pacienții infectați cucoronavirusdin România. Astfel, bilanțul național a ajuns la 220 de victime.
UPDATE:Premierul Românieia subliniat că, în acest moment, „există o tendință de apropiere de un platou”, în condițiile în care „nu suntem într-o situație de creștere” a numărului de cazuri noi de infecție cu COVID-19.
UPDATE:Există cazuri „când pacienți tineri, care aparent n-au boli asociate, fac o formă fulminantă” a infecției cu coronavirus, a afirmat Adrian Marinescu, medic primar de boli infecțioase de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală, miercuri, în direct pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.
UPDATE:Numărul de cazuri deCOVID-19dinNew Yorks-a apropiat de 150.000, miercuri, depășind Spania și devenind statul cu cele mai multe îmbolnăviri din lume, deși autoritățile au avertizat că bilanțul statal oficial ar putea fi mai mic decât situația reală
UPDATE:Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat căCFRCălători a avut drastic de suferit din cauza restricțiilor impuse pentru combaterea răspândirii cazurilor de coronavirus. Mai exact, veniturileCFRCălători au scăzut cu 75% din cauza măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar 30% dintre trenurile de călători sunt suspendate şi în jur de 400 de salariaţi se află în şomaj tehnic.
UPDATE:Ambasadorul României la Berlin,Emil Hurezeanu, a precizat într-o intervenție televizată în direct pentru B1 TV, în cadrul emisiunii Dosar de politician că liderii Germaniei nu iau încă în discuție măsuri privind relaxarea interdicțiilor impuse pentru combaterea pandemiei COVID-19, așa cum se întâmplă în cazul Austriei.
UPDATE:Generalul maior (r) dr. Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a prezentat situația de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”din Suceava, care a fost militarizat pentru o mai bună gestionare a luptei cuCOVID-19.
UPDATE:Un nou bilanț sumbru a fost anunțat miercuri de către autoritățile franceze. Directorul general al Departamentului Sănătăţii Jérôme Salomon a anunţat că numărul deceselor a ajuns la 10.869, după ce în ultimele 24 de ore au fost anunțate alte 541 de decese.
UPDATE:Două persoane înrudite din județul Buzău – care au avut infecție confirmată cu coronavirusîn martie, dar au fost externate, după ce au fost testate negativ pe parcurusul internării – au fost retestate pozitiv, în a 12-a zi din cele 14 de autoizolare, anunță Grupul de Comunicare Strategică.
UPDATE:Există cazuri „când pacienți tineri, care aparent n-au boli asociate, fac o formă fulminantă” a infecției cuCOVID-19, a afirmat Adrian Marinescu, medic primar de boli infecțioase de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală, miercuri, în direct pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.
UPDATE:Pandemia COVID-19 a provocat multe decese, atât în rândul pacienților, cât și în rândul personalului medical. Un recent studiu științific realizat de mai multe centre universitare occidentale ajunge la concluzia că medicii de toate specialitățile sunt expuși la pandemia de COVID-19, iar bilanțul deceselor în rîndul cadrelor medicale ar putea chiar să crească, pe măsură ce pandemia progresează. Potrivit studiului, lipsa echipamentului individual de protecție a fost menționată drept cea mai comunăcauză a deceselor în rândul personalului medical.
UPDATE:Un număr de 938 de persoane au decedat înMarea Britanie, în ultimele 24 de ore, astfel că arhipelagul înregistrează cea mai grea zi de la debutul pandemiei decoronavirusși a ajuns la un bilanț al fatalităților de 7.097.
UPDATE:Guvernul Spaniei a dat asigurări că, din data de 26 aprilie, cetățenii Regatului „vor putea începe să revină la viața lor normală”, dar a evitat să ofere mai multe precizări cu privire la condițiile de relaxare a carantinei până nu va fi finalizată ancheta epidemiologică efectuată asupra 60.000 de oameni.
UPDATE: În Italia au fost raportate 3.836 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 139.422. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 542 de decese, numărul total al victimelor ajungând la 17.669, a nunțat Protecția Civilă italiană miercuri.
UPDATE:O evaluare a situației cu privire la evoluția epidemiei decoronavirusîn România va fi făcută după Paști, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
UPDATE:După ce a fost considerat un tratament minune împotrivaCOVID-19, medicii dinSuediaîncep să interzică adminsitrarea clorochinei. Decizia ar fi fost luată după ce mai multe rapoarte au indicat că efectele secundare sunt foarte grave. Cercetătorii fac în continuare eforturi pentru găsirea unui tratament destinat tratării cazurilor de coronavirus. În absența unui medicament special pentruCOVID-19, medicii încearcă să folosească tratamentele utilizate deja pentru alte maladii grave, chiar dacă acestea nu au fost supuse unor teste riguroase.
UPDATE:Autoritățile române au anunțat, miercuri, alte cinci decese printre pacienții infectați cu noulcoronavirusdin România, astfel că bilanțul fatalităților a urcat la 215. Ultimele cinci victime raportate proveneau din Suceava, București, Hunedoara și Sibiu.
UPDATE:Ultimele informații oficiale despre starea de sănătate a premierului britanicBoris Johnson, date publicității miercuri indică faptul că oficialul este în continuare stabil, după ce a fost internat la terapie intensvă.
UPDATE: Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns în România la 205.
UPDATE: Wuhan, orașul chinez în care a izbucnit prima dată epidemia de coronavirus, a ieșit din izolare miercuri după ce orașul a fost blocat timp de mai bine de două luni pe fondul răspândirii coronavirusului. Însă, un alt oraș din nord a înăsprit măsurile și le-a interzis oamenilor să iasă din case. Pe lângă asta, bilanțul real al deceselor înregistrate în China s-ar situa între 50 000 și 97 000 de morți.
UPDATE: „Traficul la punctele de frontieră s-a prăbuşit. Românii din ţările din «zona roşie» şi-au dat seama că, dacă ajung la graniţă, vor intra în carantină până după Sărbătorile Pascale”
Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 1,4 milioane de oameni la nivel mondial. Peste 82.000 au murit, dar mai bine de 302.000 s-au vindecat. Pandemia a ajuns în 209 state și teritorii. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în SUA, Spania, Italia, Franța și Germania, iar cele mai multe decese în Italia, Spania, SUA, Franța și Marea Britanie.
Coronavirus – Cele mai afectate state
Astfel, numărul total al infectărilor se ridica miercuri dimineață la 1.431.973, cazuri grave fiind 47.895 (5%), iar recuperate 302.209. La nivel mondial, COVID-19 a ucis 82.085 de oameni.
În Statele Unite au fost confirmate 400.540 de infectări, din care 21.711 sunt pacienți vindecați și 9.169 sunt cazuri critice. 12.857 de oameni au murit aici.
141.942 de oameni s-au îmbolnăvit și în Spania. Dintre ei, 43.208 s-au vindecat, 7.069 sunt în stare critică și 14.045 au murit.
În Italia au fost raportate până acum 135.586 de cazuri de COVID-19, bilanțul deceselor ajungând la 17.127. Sunt 24.392 de oameni vindecați, dar 3.792 sunt în stare critică.
Franța întregistrează până acum 109.069 de infectări, 7.131 fiind cazuri grave. 10.328 de oameni au murit, dar 19.337 s-au vindecat.
Germania continuă să raporteze puține decese în raport cu numărul total de persoane infectate. Din 107.663 de oameni îmbolnăviți, 2.016 au murit, 4.895 sunt în stare critică și 36.081 s-au vindecat.
China, țara din care s-a răspândit virusul, raportează 81.802 cazuri, din care 3.333 sunt decese, 77.279 vindecări și 189 situații critice.
Iran are 62.589 de îmbolnăviri raportate de la debutul epidemiei, devenită între timp pandemie. 3.872 de oameni au murit și 3.987 sunt în stare critică. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 27.039. Și aici, la fel ca în cazul Chinei, există dubii că cifrele raportate sunt cele reale.
În Marea Birtanie sunt 55.242 de îmbolnăviri cu coronavirus, din care 1.559 sunt cazuri grave. 6.159 de oameni au murit și doar 135 au fost declarați vindecați.
Coronavirus în România – Îmbolnăviri și decese
În România, potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică, de marți, ora 13.00, sunt confirmate 4.417 infectări cu coronavirus. Dintre ele, 360 erau doar cazuri raportate în ultimele 24 de ore. 460 de oameni erau vindecați și declarați externați, dar peste 270 erau internați în secțiile de Terapie Intensivă.
Numărul deceselor a ajuns la 198.
Marți s-a înregistrat și prima victimă în rândul cadrelor medicale, care s-a infectat în timpul serviciului. Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava.
Cele mai multe infectări au fost raportate în Suceava (1.322), București (598), Timiș (191), Neamț (182), Arad (161), Hunedoara (158) și Brașov (156).
Cele mai multe persoane decedate din cauza COVID-19 sunt în Suceava (55), Arad (21), București (16), Hunedoara (16), Ialomița (10).
Municipiul Suceava și opt comune din împrejurimi sunt în carantină totală din cauza răspândirii rapide a coronavirusului. Spitalul Județean Suceava are de mai bine de o săptămână conducere formată din medici militari, după ce a devenit un adevărat focar de infecție, cu circa 200 de cadre medicale infectate. Și orașul Țăndărei din județul Ialomița este în carantină, după ce acolo au revenit din străinătate sute de persoane care nu au rămas în izolare la domiciliu sau carantină, așa cum ar fi trebuit. Astfel, epidemia s-a răspândit în comunitate.
Până marți, la ora 13.00, în România erau 25.379 de persoane în carantină și 91.369 în izolare la domiciliu.
În Diaspora românească erau înregistrate 631 de infectări, majoritatea în Italia (400), și 29 de decese, cele mai multe tot în Italia (9).