Pandemia de coronavirus a ucis 70.000 de oameni la nivel global. SUA raportează tot mai multe infectări și decese. Raze de speranță în Italia și Spania. UPDATE în timp real

Pandemia de coronavirus a ucis 70.000 de oameni la nivel global. SUA raportează tot mai multe infectări și decese. Raze de speranță în Italia și Spania. UPDATE în timp real
Foto: Pixabay.com

UPDATE:Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din PPE, va propune renunțarea la Green Deal și realocarea sumelor „uluitoare” din program către sistemul de sănătate publică din UE, ce luptă din răsputeri cu pandemia de coronavirus, în cadrul întâlnirii pe care o va avea marți cu omologii săi din Parlamentul European.

UPDATE:Autoritățile române au anunțat, luni seară, alte opt decese printre pacienții infectați cu noulcoronavirusdin România. Bilanțul național a urcat, astfel, la 176 de victime, dintre care cele mai multe proveneau din Suceava (49), principalul focar de infecție din țară.

UPDATE:Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a fost transferat în secția de terapie intensivă, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit. El a contractat noul tip de coronavirus, iar duminică a fost internat la spitalul St. Thomas din Londra pentru că simptomele persistau și la 10 zile de la diagnosticare.

UPDATE:Marcel Ciolacu, președintele interimar alPSD, a criticat Guvernul PNL pentru măsurile luate în încercarea de a depăși impasul economic provocat de noul coronavirus. Într-o intervenție pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, demnitarul susține că social-democrații au invitat toți actorii politici relevanți din țară la o discuție pentru creionarea unei strategii unitare de răspuns național la pandemie.

UPDATE:Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să ancheteze cazul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a unor noi născuți, la Spitalul Municipal.

UPDATE:Autoritățile franceze au raportat 833 de decese în ultimele 24 de ore printre pacienții infectați cu noul coronavirus depistați la nivel național, într-un record negativ de la debutul pandemiei de COVID-19. Astfel, bilanțul fatalităților din Franța a urcat la 8.911 – al patrulea din lume, după cel din Italia, Spania și SUA.

UPDATE:Noua conducere a spitalului județeanSuceavaanunță începerea instituirii carantinei instituționalizate a personalului medical și administrativ din cadrul spitalului. Secretarul de stat Ionel Oprea, cel care coordonează în prezent activitatea Spitalului JudețeanSuceavaa anunțat luni că medicii și asistentele care nu acceptă această variantă nu va avea voie să mai practice activitatea în cadrul unității. Cadrele medicale vor fi separate de familie în locații special amenajate șiși vor avea voie să circule în mod organizat doar pentru a se deplasa la locul de muncă.

UPDATE:Guvernul Orban a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență, prin care dorește să prelungească mandatele aleșilor locale „până nu mai târziu” de finalul anului 2020, în condițiile în care pandemia decoronavirusși restricțiile specifice fac aproape imposibilă desfășurarea alegilor locale.

UPDATE:Un număr de 636 de persoane infectate cu COVID-19 au decedat înItalia, în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul fatalităților din peninsulă a urcat la 16.523 și rămâne cel mai numeros de pe glob.

UPDATE:Autoritățile române au anunțat, luni, alte șase decese printre pacienții infectați cu noul coronavirus din România, astfel că bilanțul fatalităților înregistrate la nivel național a urcat la 168. Victimele raportate luni seară provin din Botoșani, Cluj, Mureș, Timiș, Hunedoara și Neamț.

UPDATE:Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgență București, a comentat luni seară, în direct pe B1 TV, evoluția pandemiei deCOVID-19. El a explicat că situația din România, precum și din celelalte state, va modela maniera în care fiecare țară răspunde crizei, și a subliniat că este greu de anticipat un vârf cu exactitate, având în vedere că „nu avem cum să anticipăm în această dată cum se vor comporta oamenii în apropierea perioadei pascale”.

UPDATE:Un număr de 35 de cadre medicale și 75 de pacienți de la Spitalul Universitar de Urgență București au fost testate pozitiv pentru noulcoronavirus, anunță luni Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE:Numărul de decese înSUAcauzat de noul coronavirus a ajuns la 10.000 de cazuriluni.SUAau înregistrat astfel al treilea cel mai mare număr de decese la nivel mondial, fiind depășite de Italia cu 15.887 și de Spania cu 13.055

UPDATE:Numărul persoanelor dinMarea Britaniecare au murit din cauza coronavirusului a crescut cu 439 luni ajungând la 5.373 de victime, conform celor mai recente date transmise de autoritățile de la Londra.

UPDATE:Analiștii de la Deutsche Bank au publicat un studiu care prezice când ar urma să fie eliminate restricțiile și carantina impuse de guverne pentru combaterea răspândirii coronavirusului, pe baza experienței din China, unde după mai multe luni de luptă contraCOVID-19, viața de zi cu zi revine la normal. În prezent, 1.274.335 cazuri de infectări cuCOVID-19au fost raportate la nivel global, 264.837 fiind cazuri recuperate, dar 45.893 situații grave. Nu mai puțin de 69.475 de oameni au murit de la debutul epidemiei, devenită între timp pandemie.

UPDATE: Alin Goga, fost director juridic al CNAIR, pacientul cu numărul 37 infectat cu coronavirus la începutul lunii martie, a povestit, luni, în cadrul emisiunii ‘Se întâmplă acum’ de pe B1 TV teroarea ultimilor 30 de zile petrecute în spital din cauza diagnosticării cu COVID-19.

UPDATE: Klaus Iohannis a declarat, luni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență în România. Președintele a mai vorbit despre demersurile făcute de Guvern, astfel că în România vor ajunge în perioada următoare milioane de măști de protecție și 500.000 de combinezoane. Șeful statului s-a mai referit, de asemenea, la rectificarea bugetară, dar și la „o creștere, probabil semnificativă, a deficitului bugetar”.

UPDATE: Încă cinci români au murit din cauza COVID-19. Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns astfel la 162. Victimele recent raportate sunt din județele Ilfov, Iași, Argeș, Vaslui și Bihor. Aveau vârste între 67 și 89 de ani.

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că în România sunt confirmate 4.057 de cazuri de infectare cu coronavirus, 193 dintre ele raportate numai în ultimele 24 de ore. 406 pacienți au fost declarați vindecați și externați, dar 179 sunt internați la Terapie Intensivă.

UPDATE: Peste 884.000 de contracte individuale de muncă au fost suspendate în România din cauza crizei COVID-19, iar peste 180.000 au încetat.

UPDATE: Potrivit celor mai recente date din Spania, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 135.032. S-au înregistrat 637 de decese cu coronavirus în 24 de ore, cel mai mic număr de decese raportate într-o singură zi, din data de 24 martie.

UPDATE: Guvernul Spaniei intenționează să testeze absolut toți angajații din sectoarele esențiale, pentru a indentifica și plasa în carantină angajații infectați cu coronavirus, dar care nu prezintă simptome.

UPDATE: Țările din lume cu cele mai puține cazuri.

UPDATE: Donald Trump, mesaj pentru Boris Johnson, după ce premierul britanic a fost internat în spital.

UPDATE: Un tigru malaezian în vârstă de 4 ani de la gradina zoologică din Bronx, New York, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

UPDATE: Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 157 decese. Ultima victimă este o femeie de 70 de ani din județul Iași.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a declarat că vârful epidemiei de coronavirus se va înregistra în perioada 20 aprilie – 1 mai. Acesta a exclus posibilitatea ca enoriașii să meargă în biserici la slujbele de Înviere. Prim-ministrul a mai precizat, de asemenea, că patru milioane de măști sunt în curs de aducere în țară.

UPDATE: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a susținut, în contextul epidemiei de COVID-19, al cincilea mesaj televizat din cei 68 de ani de domnie. Monarhul le-a cerut britanicilor să demonstreze că sunt o generație la fel de puternică precum cea precedentă și să nu își piardă speranța că vor veni și zile mai bune.

UPDATE: Între timp, premierul britanic Boris Johnson a fost nevoit să se interneze în spital, după ce a continuat să prezinte simptome ale infectării cu COVID-19 și la 10 zile de la depistarea pozitivă.

UPDATE: Cristian Bușoi, președintele al Comisiei ITRE din Parlamentul European, a anunțat luni noile măsuri adoptate de Uniunea Europeană pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Pandemia de coronavirus a ucis aproape 70.000 de oameni la nivel global. Aproape 1,3 milioane de cazuri de infectare au fost raportate în întrega lume, peste 45.800 fiind critice. Situația cea mai gravă pare să fie acum în Statele Unite. Cel mai recent bilanț al unui interval de 24 de ore marca un nou record negativ – peste 1.300 de morți. În schimb, numărul deceselor înregistrate zilnic în Italia e în continuă scădere. Dacă până de curând italienii raportau și aproape 1000 de victime pe zi, duminică seară, aceștia au raportat 524. Duminică, și Spania a avut cel mai mic număr de decese din ultimele zile.

Situația pandemiei de COVID-19 în Europa și în lume

1.274.335 cazuri de infectări cu COVID-19 erau raportate până luni dimineață la nivel global, 264.837 fiind cazuri recuperate, dar 45.893 situații grave. 69.475 de oameni au murit de la debutul epidemiei, devenită între timp pandemie.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în Statele Unite – 336.830, din care pacienți vindecați sunt doar 17.977. Un număr de 9.618 de persoane au murit aici din cauza COVID-19, iar 8.702 sunt în stare critică. De altfel, președintele Donald Trump i-a avertizat pe americani că următoarele două săptămâni vor fi „cele mai grele”.

Spania e pe locul doi în sumbrul top al statelor afectate, cu 131.646 de cazuri confirmate. Aici, 38.080 de oameni s-au vindecat, dar 12.641 au murit și 6.861 sunt în stare critică. Totuși, Spania a înregistrat duminică 674 de decese, cel mai mic număr din ultimele nouă zile. Sâmbătă, premierul Pedro Sanchez a anunțat că prelungește cu încă două săptămâni starea de urgență, astfel încât măsurile restrictive, menite să limiteze răspândirea COVID-19, rămân în vigoare până pe 26 aprilie.

Italia, până de curând epicentrul pandemiei de coronavirus în Europa, a înregistrat în total 128.928 de infectări. 21.815 oameni s-au vindecat, dar 3.977 sunt în stare critică și 15.887 au murit. În ultimele zile, Italia raportează un număr tot mai mic al victimelor: vineri au fost 766 morți, sâmbătă 681, iar duminică 525. În acest context, tot duminică, ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că Guvernul pregătește un plan pentru redeschiderea treptată a țării. Totuși, a precizat acesta, distanțarea socială va continua să fie regulă, iar testarea va crește masiv.

În Germania, pandemia a ucis 1.584 de persoane. Alte 3.936 sunt în stare critică. Dat fiind că numărul de cazuri raportate este de 100.123, se pare că autoritățile reușesc să protejeze populația vulnerabilă.

În Franța au fost înregistrate în total 92.839 de cazuri, din care 16.183 sunt recuperate, dar 6.838 sunt critice. 8.078 de persoane au murit din cauza virusului.

În topul global după numărul de infectări, China, țara din care a izbucnit pandemia, se află abia pe locul 6. China a raportat 81.708 infectări și 3.331 decese, deși există serioase suspiciuni că regimul comunist de la Beijing ascunde cifrele reale. Datele oficiale mai arată faptul că 77.078 de oameni s-au vindecat, dar 265 sunt în stare critică.

Epidemia de coronavirus – Cel mai recent bilanț în România

În România, epidemia de coronavirus a ucis 156 de oameni. Cele mai recente victime raportate sunt din Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Bihor și Cluj. Aveau vârste între 66 și 72 de ani.

Potrivit celui mai recent bilanț al infectărilor, în România au fost raportate în total 3.864 de cazuri, din care 374 sunt recuperate.

Principalul focar de COVID-19 rămâne județul Suceava, cu 1.215 de infectări și 44 de decese. De altfel, municipiul Suceava și opt comune limitrofe sunt de o săptămână în carantină totală. Conducerea Spitalului Județean a fost preluată de o echipă de medici militari.

Numărul mare de infectări și decese a făcut ca Țăndărei să fie al doilea oraș din România plasat sub carantină. Opt oameni au murit numai acolo din cauza COVID-19.

Aproape 16.000 de români se află în carantină și peste 100.000 în izolare la domiciliu.

7.935 de persoane au fost sancționate pentru încălcarea prevederilor legale, valoarea amenzilor depășind 20 de milioane de lei. De asemenea, au fost deschise 310 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În Diaspora, 401 români au fost depistați pozitiv cu COVID-19 și 27 au murit.

România e în stare de urgență din 16 martie, existând posibilitatea ca această stare să se prelungească pentru încă 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie