Pakistan se confruntă cu temperaturi extreme de 53°C. Autoritățile pakistaneze au emis o avertizare pentru categoriile de persoane vulnerabile

Pakistan se confruntă cu temperaturi extreme de 53°C. Autoritățile pakistaneze au emis o avertizare pentru categoriile de persoane vulnerabile
Image by Khusen Rustamov from Pixabay

Pakistanul se confruntă cu temperaturi ridicate, care au ajuns până la 53°C. Autoritățile au emis  luni o avertizare pentru femeile însărcinate şi persoanele în vârstă, care reprezintă categoriile de persoane vulnerabile care pot fi afectate de valul de căldură.

Temperatura de 53°C s-a înregistrat în orașul Mohenjo Daro

Valul de căldură s-a înregistrat mai ales în Mohenjo Daro, unul dintre cele mai vechi oraşe majore din lume, situat în provincia Sindh, unde au fost duminică 53°C, conform Departamentului de metrologie din Pakistan.

„Intensitatea, frecvenţa şi durata valurilor de căldură din Pakistan sunt în creştere în comparaţie cu anii precedenţi. Femeile însărcinate, copiii şi vârstnicii sunt cei mai vulnerabili”, a declarat Muhammad Saleem, purtător de cuvânt al Ministerului pakistanez pentru Schimbări Climatice.

Temperaturile din această perioadă a anului sunt cu 5-7 grade Celsius peste valorile înregistrate în aceeași lună din anii anteriori, conform G4Media.

Valul de căldură va continua până la sfârșitul lunii

Muhammad Saleem a declarat că meteorologii pakistanezi anticipează că valul de căldură va persista până la sfârșitul acestei luni. Mai mult, în luna iunie sunt așteptate alte două valuri de căldură care vor afecta mai multe regiuni. Indicele de căldură va crește în această perioadă din cauza acoperirii reduse cu păduri și vegetație.

În urma condițiilor extreme, guvernul pakistanez a decis închiderea şcolilor, amânarea examenelor, plasarea spitalelor în stare de urgenţă şi amenajarea a mii de centre de asistenţă împotriva căldurii

Urmăriți B1TV.ro și pe
`