Pakistan: Mii de oameni au incendiat biserici și case din cauza unor acuzații de blasfemie

Pakistan: Mii de oameni au incendiat biserici și case din cauza unor acuzații de blasfemie
sursă foto: captură YT

Mii de musulmani din Pakistan au dat foc la biserici și au vandalizat case aparținând creștinilor din cauza afirmațiilor că doi bărbați ar fi profanat Coranul, potrivit poliției.

Atacurile au avut loc în Jaranwala, în provincia din estul Punjabului

Poliția a declarat că cel puțin patru biserici au fost incendiate, în timp ce locuitorii au declarat că până la o duzină de clădiri din apropierea bisericilor au fost deteriorate.

Blasfemia se pedepsește cu moartea în Pakistan. Nimeni nu a fost executat vreodată pentru acest lucru, dar zeci de persoane au fost ucise anterior de mulțimi după ce au fost acuzate de această infracțiune.

Poliția care a întocmit dosarul împotriva celor doi bărbați creștini susține că a găsit pagini din Coran cu remarci depreciative scrise cu roșu, potrivit Reuters.

Yassir Bhatti, un creștin în vârstă de 31 de ani, a fost unul dintre cei care au fugit din casele lor.
„Au spart ferestrele, ușile și au scos frigidere, canapele, scaune și alte obiecte de uz casnic pe care le-au strâns în fața bisericii pentru a fi arse”, a declarat el pentru agenția de presă AFP.

Videoclipurile încărcate pe rețelele de socializare arată cum protestatarii distrug clădiri ale creștinilor în timp ce poliția pare să privească fără să intervină.

Amir Mir, ministrul informației din provincia Punjab, a condamnat presupusa blasfemie și a afirmat într-o declarație că mii de polițiști au fost trimiși în zonă și zeci de persoane au fost reținute.

Mulțimea era formată în mare parte din persoane din partea unui partid politic islamist numit Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters. TLP a negat orice implicare.

Premierul interimar Anwar ul Haq Kakar a cerut măsuri rapide împotriva celor responsabili de violențe.
Episcopul pakistanez Azad Marshall, din orașul vecin Lahore, a declarat că comunitatea creștină a fost „profund îndurerată și afectată” de aceste evenimente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)