Pagerele Hezbollah au fost declanșate individual. S-au știut exact persoanele țintă

Pagerele Hezbollah au fost declanșate individual. S-au știut exact persoanele țintă
Sursă foto: Shutterstock

Pagerele și walki-talikie-urile membrilor Hezbollah au fost declanșate, marți și miercuri, astfel încât să lovească doar posesorul dispozitivului.

Fiecare pager avea propriul sistem

Israelul nu a revendicat operațiunea, dar a fost atribuită acesteia. Cel puțin 30 de persoane au murit în urma exploziilor și mii de oameni sunt răniți, printre care și membrii Hezbollah, informează Adevărul.

Fiecare pager avea propriul program, drept pentru care s-a știut cine va fi lovit și cine nu. Acest lucru a făcut ca victimele civile să fie evitate.
Zeci de mii de dispozitive au fost fabricate în așa fel încât sp nu existe probleme în timpul controalelor Hezbollah. Operațiunea ar fi fost planificată de o tânără de 30 de ani care lucrează la serviciile de informații în Orientul Mijlociu. Ea a decis să fie creată o uzină pentru fabricarea aparatelor de comunicare de la zero, iar informația a fost confirmată de New York Times.

Greutatea și aspectul dispozitivelor nu trebuiau schimbate și trebuiau să treacă de controalele cu câini speciali, astfel încât să nu detecteze materialul explozibil.

Avertizările Israelului

Operațiunea a fost posibilă pentru că gruparea Hezbollah nu cumpără de pe piață, de teama sancțiunilor din partea SUA, iar Hezbollah lucrează cu furnizori intermediari.

Oficialii israelieni au amenințat gruparea libaneză că țara lor dispune de mai multe capacități care încă nu au fost folosite împotriva acesteia.
Întregul plan ar fi început sub guvernul anterior condus de premierul Benjamin Netanyahu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`