Pacienți cu COVID-19 în stare gravă, transferați în Italia, sunt tratați în regiunile Lazio și Piemont: ”Ne-am confruntat cu luni grele și am primit foarte multe ajutoare din străinătate, astăzi ne revine nouă rândul să ajutăm”

Pacienți cu COVID-19 în stare gravă, transferați în Italia, sunt tratați în regiunile Lazio și Piemont: ”Ne-am confruntat cu luni grele și am primit foarte multe ajutoare din străinătate, astăzi ne revine nouă rândul să ajutăm”
Sursa foto: Facebook / Dipartimento Protezione Civile

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marți cu patru pacienți infectați cu Covid-19 către Roma și Torino pentru tratament de specialitate.

Patru pacienți cu COVID în stare gravă, transferați în Italia

În contextul pandemiei Covid-19, Europa răspunde solicitării de asistență internațională formulată de România, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, se arată pe site-ul Departamentului Protecției Civile din Italia. Presiunea puternică asupra spitalelor din România a determinat, de fapt, autoritățile locale să solicite transferul unor pacienți în structuri străine.

La răspunsul european participă și Serviciul Național de Protecție Civilă, prin CROSS și în acord cu Ministerul Sănătății, primind patru pacienți care au nevoie de terapie intensivă. Doi vor fi asistați de serviciul de sănătate al regiunii Piemont și doi de cel al regiunii Lazio.

„În ultimele luni, un nou și dur val Covid lovește Europa de Est și în special România, iar răspunsul țării noastre, la solicitarea autorităților române, va face posibilă diminuarea presiunii asupra spitalelor. În lupta împotriva Covid, și noi ne-am confruntat cu luni grele și am primit foarte multe ajutoare din străinătate, astăzi ne revine nouă rândul să ajutăm și să confirmăm importanța principiului solidarității la baza Mecanismului european de protecție civilă”, a spus șeful Departamentului Protecției Civile, Fabrizio Curcio.

Serviciul Italian de Protecție Civilă, prin CROSS și în acord cu Ministerul Sănătății, participă la răspunsul european, primind patru pacienți care au nevoie de terapie intensivă. Doi vor fi asistați de serviciul de sănătate al regiunii Piemont și doi de cel al regiunii Lazio.

Pe timpul zborului, echipa medicală care a monitorizat pacienții aflați în stare gravă a fost formată din specialiști din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD.

Coronavirus în România: 6.291 cazuri de cazuri noi și 405 decese în ultimele 24 de ore

Autoritățile anunță că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.291 de cazuri noi de COVID-19. De asemenea, au fost raportate 405 decese dintre care 8 anterioare.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.082. Dintre acestea, 1.850 sunt internate la ATI.

Totodată, în spitalele din România, miercuri erau libere doar 4 paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`