Organizația Mondială a Sănătății a aprobat de urgență folosirea vaccinului Covovax
Organizația Mondială a Sănătății a aprobat. în regim de urgență, folosirea vaccinului indian Covovax, se arată într-un comunicat, conform AFP, citat de către Agerpres.
Vaccin aprobat în regim de urgență
„Acest vaccin este produs de Institutul Serum din India sub licenţă Novavax şi face parte din portofoliul Covax (sistemul internaţional de distribuţie a vaccinurilor anti-Covid), ceea ce va contribui la creşterea eforturilor pentru vaccinarea mai multor persoane în ţările cu venituri mici”, a subliniat OMS.
”Vaccinurile rămân una dintre cele mai eficiente metode de protecţie împotriva formelor grave şi a deceselor cauzate de SARS-COV-2, în pofida apariţiei unor noi variante”, a subliniat dr. Mariangela Simao, responsabilă cu accesul la medicamente în cadrul OMS.
Omologarea „trebuie să faciliteze accesul ţărilor sărace la vaccinuri, dintre care 41 încă nu au reuşit să vaccineze 10% din populaţia lor, în timp ce 98% dintre ţări încă nu au ajuns la 40%”, a subliniat aceasta. De asemenea, OMS și-a propus ca obiectiv ca măcar 40% din populația tuturor țărilor să fie vaccinată până la sfârșitul anului.
Acest vaccin necesită două doze şi poate fi păstrat la temperaturi de 2 până la 8°C
Câți români s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultima zi
Aproape 36.200 de persoane au fost vaccinate anticoronavirus în ultima zi. Doar circa 7.400 au primit prima doză. Numărul celor vaccinați cu schema completă a depășit 7,7 milioane, arată datele oficiale.
Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultima zi au fost vaccinate 36.188 de persoane. Majoritatea au optat pentru serurile de la Pfizer și Johnson & Johnson.
7.427 au primit prima doză, 10.424 pe a doua și 18.337 a treia doză de vaccin.